De vriendschap tussen Verstappen en Ricciardo

Bij een vriendschap binnen de formule 1 denk je al snel aan Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Max Verstappen geeft aan een unieke relatie te hebben met teamgenoot Daniel Ricciardo, maar zegt dat hij buiten Ricciardo geen andere echte vrienden heeft op de grid. 

Hoe begon het? 

Verstappen en Ricciardo werden in 2016 teamgenoten van elkaar bij Red Bull Racing, toen de Nederlander van Scuderia Toro Rosso overgeplaatst werd naar dit grotere team. Dit gebeurde voorafgaand aan het raceweekend in Barcelona. Sinds de Nederlander aan de zijde van de Australiër rijdt, is de relatie eigenlijk altijd goed geweest. In de media, zo ook op GPToday.net, wordt het duo vaak omschreven als de meest komische rijders op de grid. Verstappen vindt zijn relatie met Ricciardo ook echt heel erg uniek. 

Wat voor relatie hebben ze?

Max Verstappen vertelt dat de vriendschap die hij met Ricciardo als teamgenoot heeft echt extreem goed is. Normaal is Max niet zo snel bevriend met teamgenoten, natuurlijk praat hij met andere teamgenoten en zegt hij ze gedag, maar over het algemeen ga je allebei vaak wel je eigen weg. Maar met Ricciardo kan Max het heel er goed vinden. 

Uniek

De Nederlander verwacht ook niet dat een relatie, zoals hij die heeft met Ricciardo, nog snel zal voorkomen bij de Formule 1. Verstappen geeft ook aan dat hij denkt niet zo snel weer zo’n hechte relatie te krijgen met een teamgenoot. Volgens hem komt dit gewoon niet vaak voor in deze tak van sport. 

Buiten werktijd om

Hoewel Verstappen en Ricciardo binnen hun werk erg close met elkaar zijn, zoeken ze elkaar buiten de baan niet vaak op. Het is niet zo dat ze met elkaar op stap gaan of afspreken buiten werktijd, maar op het circuit zijn ze vaak bij elkaar. Zowel Max Verstappen als Ricciardo hebben buiten elkaar geen andere goede vriendschappen binnen de Formule-1.