Wat te doen bij rioollucht in huis?

Ken je dat? Je komt thuis en het ruikt niet lekker binnen. Je denk, wat is dit toch voor geur? Er wordt regelmatig goed schoongemaakt en toch blijft die vieze geur terugkomen. Een nare rioollucht, de geur van rotte eieren. Dat wilt niemand thuis ruiken en daarom vertellen wij hier wat je ertegen kunt doen. 

De oorzaken van rioollucht

Het is logisch dat je meteen op zoek gaat naar waar de vieze lucht vandaan zou kunnen komen. Je zet alle deuren en ramen open om te zorgen dat de vieze geur het huis uit gaat. Maar het probleem vinden, blijkt vaak lastig te zijn. Je ziet nergens vochtige plekken in huis en de kranen lekken niet. Misschien zit het riool verstopt, of loop de wc niet goed door. Het zou ook kunnen komen doordat de afvoer van de vaatwasser of wasbak verstopt is. Wat het ook is, één ding weet je wel: je wilt er zo snel mogelijk vanaf zijn en dat kan met hulp van DG-Riooltechniek.

Erachter komen wat het probleem is

Een loodgieter zou jou kunnen helpen met het opsporen van het rioolluchtprobleem. Het kan namelijk veel verschillende oorzaken hebben. Als de boosdoener gevonden is, dan weet je hoe je het in de toekomst kan voorkomen. Wordt er misschien teveel toiletpapier in de wc doorgespoeld? Dan zou je daar op kunnen gaan letten. Soms zijn het maar kleine aanpassingen die je moet doen, om je huis weer lekker te laten ruiken. 

Het probleem oplossen

Wanneer je graag zeker wilt weten dat het probleem echt wordt opgelost, kun je het beste een professional laten komen om het voor je op te lossen. Deze specialist kan de oorzaak van de vieze lucht niet alleen opsporen, maar ook meteen verhelpen. Ze kunnen eventuele kapotte leidingen vakkundig repareren, een nieuw sifon onder de wastafel plaatsen en je wat tips geven, zodat jij weet hoe je het probleem in de toekomst kunt voorkomen. 

Rioollucht is niet goed voor de gezondheid

In rioollucht zitten gassen die bestaan uit onder andere waterstofsulfide en methaan. Deze stoffen kunnen voor gezondheidsklachten zorgen. Waterstofsulfide is het slechtste voor je gezondheid. Je kunt waterstofsulfide herkennen aan de geur van rotte eieren. De gezondheidsklachten die erbij komen kijken kunnen uiteenlopen van een versnelde ademhaling tot hoofdpijn en zelfs een longembolie. Dit is dus best wel heftig en daarom is het verstandig om er goed op te letten.