Studeren in Zuid-Afrika; dit moet je weten!

Studeren in Zuid-Afrika klinkt als een fantastisch avontuur en dat is het ook. Er zijn alleen wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je naar Zuid-Afrika wilt gaan. Bij een uitwisseling via YFU weet je zeker dat alles goed geregeld is. 

De cultuur zal je verbazen 

Jarenlang was Zuid-Afrika een kolonie van Nederland, vandaar dat er ook Afrikaans gesproken wordt. Dit lijkt op het Nederlands, alleen er worden iets andere woorden gebruikt. De cultuur is wel heel anders dan in Nederland. Zo is het niet verstandig om sieraden of horloges te dragen. Er wordt wel veel kunst verwerkt in de kledingstijl, het zijn voornamelijk opvallende kleuren. Dat Zuid-Afrikanen artistiek zijn, bleek 20.000 jaar geleden al. Toen werden er namelijk al rotsschilderingen gemaakt. Tegenwoordig zie je ook de invloed van Europa terug in het land. Er staan zelfs nog gebouwen die uit die tijd stammen. Ook de muziek in Zuid-Afrika zal je verbazen, deze mensen zijn geboren met een uitstekend gevoel voor ritme. Met een trommel en hun handen kunnen de artiesten een hele avond spelen.

De prachtige natuur 

Afrika kent een prachtige natuur, zo zijn er veel mooie dieren te zien tijdens een safari. Wie niet bang is voor leeuwen, olifanten en buffels kan hier de tijd van zijn leven hebben. Wie er wel bang voor is, die kan ook mee. De safariwagens zijn veilig genoeg. Je kunt ook met een eigen auto door het park heen rijden. Ook groeien er in Zuid-Afrika veel verschillende soorten planten. Deze zijn ook te vinden in de wildparken van Zuid-Afrika. De moeite dus om te doen naast je studie in het buitenland.

De eerste zwarte president van Zuid-Afrika 

Nelson Mandela wordt gezien als een belangrijk persoon in de strijd tegen ongelijkheid. Hij was dan ook de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. In 1993 won Mandela een Nobelprijs voor zijn inzet rondom het vreedzame einde van het apartheidsregime. Een jaar later werd hij verkozen tot president. Hij was toen al 75 jaar oud. Mandela had een hoge intelligentie en ging destijds als een van de weinige donkere Afrikaanse mensen naar een hogeschool. Een groot deel van zijn leven bracht hij door in de gevangenis, maar zijn strijd tegen apartheid gaf hij nooit op.