Als au pair naar Ijsland

Je gaat tijdens je studie of tussenjaar als au pair naar Ijsland. Een land waar je normaliter niet snel naar toe zou gaan. Ijsland is lid van de Europese Unie en er leven ongeveer 366.000 mensen. Ijsland is zo’n 103.000 km2 groot en je betaalt er met de Ijslandse Kroon. Wil je als au pair verblijven in Ijsland, neem dan een kijkje op Travel Active.

Wat doe je als au pair?

Als au pair draag jij de zorg voor de kinderen van het gastgezin waar je verblijft. Je taken kunnen bestaan uit oppassen, de kinderen van en naar school brengen, het koken van eten of het helpen met huiswerk. Eigenlijk ben jij plaatsvervangend ouder wanneer deze niet thuis zijn. Het aantal werkzame uren is afhankelijk van het aantal kinderen bij het gastgezin, gemiddeld zijn au pairs zo’n 30 uur bezig met de kinderen.

Bezienswaardigheden

The Blue Lagoon is een spa die voornamelijk bestaat uit bronwater. Dit bronwater is van nature warm en heeft een verjongend effect op de huid. Ook is er klei te vinden wat een grote groep toeristen op hun gezicht smeert voor de gezonde werking. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de Gullfoss-waterval. Je hebt hier verschillende uitkijkpunten waar je prachtige foto’s voor je sociale media kunt maken. Ook is er de mogelijkheid om met een bootje rond te varen op het gletsjermeer genaamd ‘Jökulsárlón’. Tijdens deze rondvaart kun je zeehonden en andere dieren spotten. Het is ook mogelijk om stukjes ijs van duizenden jaren oud op te eten, wat volgens ons een ervaring op zich is.

Bijverdienen in Ijsland

Wanneer je de prijzen gaat omrekenen naar euro’s schrik je waarschijnlijk wel, Ijsland staat niet bekend als een goedkoop land om naartoe te reizen. Dit komt omdat bijna alle producten geïmporteerd worden, hierdoor zijn deze een stuk prijziger dan normaal. De lonen liggen in Ijsland een stuk hoger dan in de rest van Europa, ze zijn een beetje vergelijkbaar met die van Denemarken en Zweden. Mocht je naast het oppassen voor je gastgezin nog een bijbaan willen? In sommige restaurants verdien je in de bediening omgerekend al snel €25,- per uur!
Is Ijsland niet jouw bestemming? Dan is een uitwisseling naar Amerika vast iets voor jou!