Slim werkschoenen aanschaffen: waar moet je op letten?

Is het tijd voor een nieuw paar werkschoenen? Doe jouw aankoop slim, want dan kun je veel geld besparen. Wat voor budget heb je in gedachte? En kun je geld terugkrijgen van de belastingdienst? Lees hier waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuwe werkschoenen.

Wat is jouw budget?

Er zijn goede werkschoenen in elke prijsklasse. Het voordeel van het duurdere segment, is dat ze vaak wat duurzamer zijn. Hierdoor gaan de schoenen langer mee en hoef je ze minder snel te vervangen. Je investeert dan als het ware in de werkschoenen, want in de loop van de tijd zul je voordeliger uit zijn. Goedkope veiligheidsschoenen zijn ideaal voor bijvoorbeeld de uitzendbranche, omdat ze voor kortere tijd veel gebruikt worden. Ook voor thuisgebruik zijn ze een ideale en veilige oplossing.

Is werkkleding aftrekbaar?

Goed nieuws: werkkleding is 100% aftrekbaar. Toch zijn natuurlijk wel een aantal uitzonderingen. Wat wordt er precies verstaan onder werkkleding? De fiscus maakt in het algemeen onderscheid in:
Er is kleding die je alleen voor je werk draagt, denk hierbij aan een overall of werkschoenen. Deze kleding en schoenen is 100% aftrekbaar.
Kleding die je ook buiten het werk om kunt dragen is niet zomaar aftrekbaar. Het is alleen aftrekbaar wanneer het een bedrijfslogo heeft van minimaal 70 cm2.

Online schoenen kopen en vergelijken

Er zijn veel redenen om online op zoek te gaan naar een nieuw paar werkschoenen. Zo heb je online namelijk een veel breder aanbod dan in de winkels. Bovendien heb je keuze uit alle merken en kun je op zoek gaan naar de beste prijs.
1) Alle maten beschikbaar;
2) Prijzen vergelijken;
3) Alle merken werkschoenen;
4) Online of telefonisch advies in de juiste keuze;
5) Reviews lezen over type schoenen

WerkschoenenWinkel.NL heeft een zeer uitgebreid assortiment aan werkschoenen. Van kleinere damesmaten tot extra grote maten werkschoenen. Dankzij het brede aanbod zijn er voor elk budget in elke sector werkschoenen te verkrijgen. Ga voor jouw favoriete merk werkschoen, waterdichte werkschoenen of voor basic budget-werkschoenen. Bovendien krijg je bij elke bestelling werkschoenen een gratis paar werksokken! Elke week zijn er weer nieuwe schoenen in de aanbieding.