Studeren in Nederland wordt steeds duurder

Een aantal jaar geleden was studeren in ons land een stuk goedkoper. Eigenlijk kon je bijna elke studie wel doen. Dit kwam vooral omdat de overheid een groot gedeelte, soms wel helemaal, vergoedde. Tegenwoordig is het volgen van een studie eigenlijk niet meer betaalbaar. Dit komt namelijk omdat de regering sommige kosten niet meer wil betalen. De voornaamste reden daarvoor is dat ze de studenten graag willen stimuleren om naast je studie een bijbaan te nemen. 

Tegenstrijdig 

Heel veel studenten zijn het hier logischerwijs niet mee eens. Ze moeten opeens veel meer kosten betalen, terwijl dit heel belangrijk is voor je toekomst en de banen in ons land. Veel Nederlanders vinden deze wet daarom heel tegenstrijdig. Het kabinet is iedereen aan het stimuleren om goed te leren, maar tegelijkertijd hebben ze wel de kosten van het studeren zodanig verhoogd dat het eigenlijk voor veel studenten onmogelijk is om een studie te starten.

Oplossing 

Omdat de meeste Nederlanders zich natuurlijk graag verder willen ontwikkelen, zullen ze opzoek moeten gaan naar een oplossing. De meest voor de hand liggende optie is het zoeken van een bijbaan. Door middel van een bijbaantje kan je een deel van de kosten zelf vergoeden en is het iets reëler om aan een goede studie te beginnen. Zo’n bijbaantje kan je op verschillende manieren zoeken. Je kan binnen je netwerk kijken of iemand je kan helpen, maar je kan je natuurlijk ook aanmelden bij een uitzendbureau. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in het helpen naar het zoeken van een leuke bijbaan.

Conclusie

Het is tenslotte wel belangrijk dat iedereen later een goede en passende baan kan vinden. Omdat de overheid het hier natuurlijk ook wel mee eens is, zijn ze nu aan het overleggen wat de beste oplossing is. Ze overwegen om toch weer een deel van de kosten te vergoeden, maar zijn hier nog niet helemaal over uit.