Veelgemaakte fouten tijdens het kopen van een huis in het buitenland

Veel Nederlanders dromen wel eens over een vakantiewoning in het buitenland. Het klinkt heel fijn; jouw eigen plek in een ander land waar je heen kunt wanneer jij wilt. Daarnaast zien veel mensen het als een goede investering, aangezien geld op een spaarrekening nou eenmaal niet veel meer oplevert. Toch is het kopen van een vakantiehuis in het buitenland lastiger dan het lijkt. In dit artikel delen we de meest gemaakte fouten tijdens het aankoopproces van een vakantiehuis. 

Geen advies inwinnen

Zorg dat je weet waar je aan begint en vraag advies aan mensen die ervaring en kennis hebben met betrekking tot het kopen van een huis in het buitenland. Ga op zoek naar een goede makelaar waar je een klik mee voelt, zodat zij je bij kunnen staan en goed kunnen adviseren tijdens het aankoopproces. Je kunt bijvoorbeeld een huis in Spanje kopen met Villa Nova Real Estate. Zij hebben veel ervaring met Nederlanders die een (tweede) woning kopen in Spanje, waardoor ze ervoor zorgen dat jij niet voor verrassingen komt te staan. 

Blind vertrouwen 

Het is dus belangrijk om goed advies te vragen, maar het is misschien nog wel belangrijker om je eigen gezonde verstand te gebruiken. Ga altijd zelf kijken naar het huis voordat je een huis koopt in het buitenland. Plan een week of een weekend in waarin je meerdere huizen kan bezoeken. Zo weet je in ieder geval wat je koopt en kan je meteen kijken of het goed voelt. Op foto’s en video’s komen huizen toch altijd net wat anders over dan in het echt. 

Niet naar de omgeving kijken

Heb jij jouw droomhuis in het buitenland gevonden? Kijk dan ook zeker verder naar de straat, de wijk en de stad waar het huis staat. Hoe mooi het huis ook is, wanneer het in een onveilig gebied staat, zul jij je er niet fijn voelen en zul je het huis ook niet makkelijk kunnen verhuren of verkopen. Praat eens met de mensen uit de straat wanneer je een bezoek brengt aan het huis om te weten te komen hoe zij de omgeving ervaren. Zo kun je een weloverwogen keuze maken of jij je thuis kunt gaan voelen in de omgeving.