Waarom je een professionele portretfoto moet laten maken

De meeste mensen beschikken niet over een professionele portretfoto van zichzelf. Dit terwijl het voor veel mensen wel een meerwaarde kan hebben. Daarom leggen we in dit artikel uit waarom het ook voor jou een goed idee is om een professionele portretfoto te laten maken. 

Voor ondernemers

Wanneer je een ondernemer bent, wil je richting potentiële afnemers en leveranciers professionaliteit uitstralen. Dit zorgt voor vertrouwen in jouw bedrijf, waardoor mensen eerder zaken met je zullen doen. Daarom is het van belang een professionele portretfoto van jezelf op je website te hebben. Wanneer je helemaal geen foto van jezelf op je website hebt staan komt het onpersoonlijk over. Daarnaast zie je er minder betrouwbaar uit. Mensen willen toch altijd wel even weten met wie ze te maken hebben! En wanneer je een foto van lage kwaliteit gebruikt kom je weer onprofessioneel over. Laat als ondernemer dus zo snel mogelijk professionele foto’s van jezelf, je directie en eventueel de rest van je personeel maken. 

Voor professionals

Ook voor professionals zoals salesmanagers of accountmanagers die veel met (potentiële) klanten te maken hebben, is het een goed idee een professionele foto te laten maken. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken in de handtekening van je mail, op visitekaartjes en op je LinkedIn profiel. Dit zijn namelijk allemaal zaken waarbij je professioneel over wilt komen! 

Voor werkzoekende

Ook wanneer je werkzoekende bent, is het een goede investering om een professionele portretfoto te laten maken. In dit geval wil je namelijk professionaliteit uitstralen richting potentiële werkgevers! Zo kun je de foto gebruiken in je CV en op je LinkedIn profiel.

Voor HBO & universiteit studenten

Ook wanneer je een HBO of universiteit student bent kun je een zakelijke portretfoto laten maken. Dit kan bijvoorbeeld enorm helpen bij het vinden van een stageplaats binnen een formeel bedrijf! 

Een professionele foto laten maken

Behoor je tot één van de bovenstaande categorieën? Dan kun je bij LINK Fotografie terecht voor het maken van jouw professionele portretfoto. Ook wanneer je minder fotogeniek bent, helpen zij je door middel van goede coaching om een mooie zakelijke foto te maken. Want; charisma kun je leren!