De beste kostenbesparingen op kantoor

Het inrichten van een kantooromgeving kost veel geld en dan hebben we het nog niet eens over de locatie. Door hier een aantal slimme keuzes in te maken kan je veel geld besparen. Daarnaast maak je je kantoor met een aantal van deze keuzes meteen een stuk duurzamer. Denk niet alleen zelf na over besparingen, maar laat je werknemers mee denken. Zij brengen tenslotte veel tijd door op de werkvloer. Door hen te laten meedenken zorg je voor meer betrokkenheid en bovendien komen zij vaak met verrassende ideeën.

Duurzaamheid

Vervang de TL-verlichting door LED-lampen. Deze lampen gaan langer mee en zijn een stuk zuiniger. De hogere aanschafkosten verdienen zichzelf snel terug. Schakel de verwarming en de verlichting uit als er niemand op kantoor is of kies voor een programmeerbare thermostaat en slimme verlichting. Behoud de warmte overdag door deuren automatisch te sluiten met behulp van deurdrangers. Als je gebruik maakt van airconditioning hou je ramen en deuren gesloten zodat de airconditioning niet onnodig hard hoeft te werken. Ook investeren in duurzame apparatuur verlaagt je energierekening.

Hergebruik van materialen

Kantoorapparatuur hoeft niet nieuw te zijn. Kies voor een refurbished printer, deze printers zijn gebruikt of retour gestuurd. Door een refurbished printer aan te schaffen geef je deze printers een tweede leven. Je kunt er zeker van zijn dat de apparaten goed zijn. Voor de verkoop zijn ze gereinigd, nagekeken en eventueel voorzien van nieuwe onderdelen. Ook refurbished kantoormeubilair is steeds meer in opkomst. Naast tweedehands meubilair worden cradle to cradle meubels steeds populairder. De materialen van deze meubels zijn volledig afbreekbaar.

Bewustwording

Kosten besparen doe je ook als je met z’n allen bewust wordt van je gedrag. We werken steeds meer digitaal, dus al die printjes die gemaakt worden zijn echt niet meer nodig. Door de printerinstellingen standaard op dubbelzijdig te zetten, bespaar je enorm veel papier. Veel medewerkers laten hun computer op stand-by staan. Ongemerkt kost dit aardig wat energie. Datzelfde geldt voor stekkers die onnodig lang in het stopcontact blijven zitten. Juist door samen het gesprek aan te gaan over duurzaamheid en kostenbesparingen wordt iedere werknemer zich meer bewust van zijn gedrag.