Vragen die je altijd aan de makelaar moet stellen!

Heb je plannen om afzienbare tijd een woning te gaan kopen of je bestaande huis te verkopen? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de aankoop of verkoop van het betreffende pand. Het belangrijkste in dit opzicht is natuurlijk het inschakelen van een ervaren en betrouwbare makelaar, die je kan helpen bij het (ver)kooptraject van je woning. Belangrijk is om te kiezen voor een betrouwbare makelaar met goede reviews. Maar welke vragen moet je dan stellen aan een Huizenbemiddelaar Zundert?

Zorg dat je goed voorbereid bent bij de bezichtiging

Ga je een woning kopen in de omgeving Zundert? Vraag jouw huizenbemiddelaar Zundert dan in een vroeg stadium sowieso wat de geschatte verkoopprijs van de woning is. Zo weet je als koper of verkoper dan snel waar je financieel aan toe bent. Vraag de huizenbemiddelaar Zundert ook om, als je een woning kopen wilt, tijdens de woningbezichtiging kritisch te kijken naar eventuele gebreken aan het pand. Vaak kan de aankoopprijs namelijk omlaag als er kleinere of grotere gebreken geconstateerd worden.

Vraag hoe lang de woning al te koop staat

Een andere belangrijke vraag die je aan de makelaar moet stellen, is hoe lang het pand al te koop staat. Het antwoord op deze vraag zegt namelijk veel over hoe gewild de woning is. Staat een woning al maandenlang of zelfs jarenlang te koop? Dan zou het goed kunnen dat de koopprijs te hoog ligt of zijn er wellicht belangrijke aandachtspunten.

Vraag na of de verkoper al een ander huis heeft

Goed om te weten is verder of de verkopende partij inmiddels al een ander huis heeft gevonden of niet. Als dit zo is, kun je bij aankoop van de woning snel de sleutel krijgen. En dat is natuurlijk extra prettig! En verder willen mensen die inmiddels al een ander pand gekocht hebben, vaak snel verhuizen vanwege dubbele lasten. Hierdoor kun je mogelijk lage inzetten op de prijs.

Probeer erachter te komen of meer mensen geïnteresseerd zijn

Heb je plannen om een bod te doen, dan is het nuttig om te weten of je niet de enige gegadigde bent. Vraag dus na of er meer potentiële kopers zijn. Ben je de enige gegadigde? Dan houd je hier natuurlijk rekening mee door niet te hoog te bieden!