Waarom een uitbouw laten bouwen?

Je woning verbouwen is tegenwoordig enorm populair. Dit is zeker het geval sinds de lockdowns door corona, waardoor mensen meer tijd hadden om aan hun woning te sleutelen. Maar minstens een even grote rol speelt het feit dat de spaarrentes al tijdenlang erg laag zijn. Dit maakt het lucratiever om je spaargeld te investeren in een woningaanbouw. Een traject voor een uitbouw woning met de Aanbouwexpert inzetten heeft namelijk veel moois te bieden. Wat de pluspunten zijn van een uitbouw aan je woning? Dat lees je in dit artikel!

Extra ruimte en licht

Kies je voor het realiseren van een uitbouw woning met de Aanbouwexpert, dan creëer je in je woning niet alleen een hoop extra ruimte, maar ook veel extra lichtinval. Dit geldt zeker als je besluit een serre met grote ramen en/of een lichtkoepel te laten aanbouwen. Het wooncomfort neemt hierdoor direct toe. Je beschikt ineens over veel extra woonoppervlakte. Tegelijk komt er veel extra zonlicht binnen, waardoor je gratis warmte binnen krijgt (de cv kan lager!) en natuurlijk gratis licht (de stroomrekening gaat lager uitvallen!). Dus tel uit je winst!

Je verhoogd meteen de waarde van je woning met een uitbouw

Wie een uitbouw woning met de Aanbouwexpert laat bouwen, vermeerdert daarmee direct de waarde van zijn of haar woning. De investering die je in je woning doet, betaalt zich dus eigenlijk al meteen weer terug. Zoals al gesteld is het daarom een stuk slimmer om in je vastgoed in plaats van spaargeld te investeren. Het rendement van je woning of bedrijfsvestiging verbouwen is namelijk aanzienlijk hoger!

Een uitbouw betekent dat je niet hoeft te verhuizen

Als je altijd al een grotere woning wilde, kun je dat met een uitbouw realiseren en hoef je niet te verhuizen om groter te gaan wonen. Prettig aan een aanbouw is verder dat je ook na je pensioen in je eigen woning kunt blijven zitten. Zo kun je je slaapkamer verplaatsen naar de uitbouw en hoef je geen traplift te kopen. Zo kun je ook als oudere langer thuis blijven wonen en hoef je niet naar een verzorgingshuis toe.

Bekostiging kan via de hypotheek

Ten slotte is het fijne aan een uitbouw plaatsen dat je dit kunt betalen via je hypotheek. Door een bouwdepot af te sluiten ben je zo erg voordelig uit en kun je je aanbouw goedkoop realiseren!