Tips bij het verbouwen van je huis

Bij het verbouwen van het huis komt veel kijken. Het gaat dan ook vaak mis en dat ligt vaak aan één ding: een onduidelijk en niet doordacht plan. Vaak kom je er achter dat je benodigdheden mis. Het is goed om van te voren zaken te regelen als een rolsteiger kopen bij rolsteiger.net, het budget bepalen, aannemers regelen etc. In dit artikel lees je een aantal tips voor het verbouwen van je huis. 

Stel eisen op 

Bij het verbouwen van je huis heb je een aantal belangrijke wensen en eisen. Het is  verstandig om dit op papier te zetten, zodat je achter de oorsprong van je wensen kunt komen. Waarom wil je bijvoorbeeld je woonkamer verbouwen? Een deel van deze wensen zijn ook echt je eisen. Deze zet je bovenaan in het plan. Vervolgens soort je de wensen op relevantie. Denk hierbij goed aan het gewenste eindresultaat. Zonder een dergelijk plan heb je geen leidraad en is de kans groot dat je tijdens de bouw afwijkt van je plan. 

Ook kun je een gedetailleerd plan maken van wat je wilt verbouwen. Het is bijvoorbeeld goed om een ‘’moodboard’’ te bouwen. Hiermee kun je een verzameling maken van alle onderdelen binnen je droominterieur op een vel papier. Maak een plattegrond waarbij je alle muren weglaat. Vervolgens kun je alles verder uitwerken in een technische werkomschrijving en neem je alle details mee. Denk hierbij aan: 

  • De kleuren
  • De afwerking van vloeren, wanden en het plafond
  • De materialen met merkvermelding 
  • Het vaste meubilair 

Budget bepalen 

Ook is het verstandig om van te voren te bepalen hoeveel je aan je gevelrenovatie uit wilt geven. Denk hierbij ook aan marges die je achter de hand moet houden, voor eventuele tegenvallers. Wanneer de verbouwing gefinancierd wordt, doe je er goed aan om tijdig een afspraak te maken. Het duurt namelijk vaak 6 tot 8 weken om alle papieren rond te krijgen. 

Aannemers

Wanneer je het plan hebt uitgewerkt, kun je verschillende aannemers langs laten komen. Geef ze allemaal de tekeningen die je hebt gemaakt en houd intensief contact tijdens de verbouwing. Tijdens de bouw lopen dingen namelijk altijd anders dan gepland. Houd tevens rekening met alle bovenstaande verbouwtips.