Hoe beveilig ik mijn website?

Tegenwoordig is een website als bedrijf zijnde niet te missen. Er zijn zelfs al enorm wat bedrijven die alleen vanaf hun website draaien en niet eens een fysieke winkel hebben! Het is daarbij natuurlijk wel erg belangrijk dat je er voor zorgt dat die website beveiligd is en niet zomaar gehackt kan worden. Daarom laten we jou weten hoe je je website kan beveiligen! 

Gebruik meerdere wachtwoorden 

Heel veel mensen denken dat ze aan 1 wachtwoord voor van alles genoeg hebben. Dat is niet zo! Het is namelijk zo dat als dan je wachtwoord wordt geraden of gehackt diegene bij ALLES kan. Je wachtwoorden tot onder andere je website, misschien wel je social media, misschien zelf wel bij bankgegevens! Dit wil je natuurlijk niet dus probeer voor alles een ander wachtwoord te verzinnen. En sla die wachtwoorden dan op achter een bestand waar ook een wachtwoord op zit! Mocht je het nou echt goed willen doen, zorg dan dat je je wachtwoorden regelmatig verandert! 

Voer regelmatig een malware en security scan uit

Dit klinkt misschien logisch maar het wordt vaak vergeten. Het is belangrijk dat je vaak een scan uitvoert om te kijken of dat er mankementen aan je website zitten of dat er malware op staat. Maak daar een gewoonte van. doe dit bijvoorbeeld op hetzelfde moment als je je wachtwoord verandert! 

Maak regelmatig back-ups

Het beveiligen van je website doe je niet door back ups te maken maar het is wel verstandig om te doen. Mocht een hacker toch je website binnenkomen en bijvoorbeeld alles verwijderen is dat toch enorm vervelend! Maak daarom back ups om zo te voorkomen dat als het fout gaat, het ook fout blijft. 

Laat professionals je website beveiligen

Je kan het natuurlijk allemaal zelf doen maar veel mensen vinden dat teveel moeite en tijd kosten. Dat is te begrijpen en daarom zijn er oplossingen zoals zakelijke ICT oplossingen van DvD-ICT. Zo besteed je het uit naar professionals die veiligheid voor je website en andere zaken garanderen. Dat bespaart jezelf tijd en moeite en kun je jezelf bezig houden met andere misschien wel belangrijkere zaken.