Executieverkoop van uw huis voorkomen

Als uw huis verkocht wordt omdat u achter staat met betalingen of iets dergelijks is enorm vervelend. Dit kan voor vervelende situaties zorgen en zorgen dat u in de problemen komt. Gelukkig is het zo dat een executieverkoop vaak nog voorkomen kan worden. Dit proces is een ingewikkeld proces en daarom willen wij u daar graag bij helpen. 

Wanneer is een executieverkoop van toepassing?

Een executieverkoop begint pas als er al drastische maatregelen zijn genomen en degene van wie zijn/haar huis wordt verkocht nog steeds niet heeft betaald. Hier kunnen dus al maanden of zelfs jaren overheen zijn gegaan totdat een executieverkoop nodig is. Er zijn dus al meerdere herinneringen gestuurd dat er betaald moet worden maar als dat nog steeds niet wordt gedaan gaan ze inderdaad over tot executieverkoop. Dit is dus wel in uiterste gevallen

Hoe kunt u executieverkoop voorkomen 

Het is eigenlijk heel simpel om executieverkoop te voorkomen. Gewoon betalen natuurlijk! Niks is gratis in het leven en dus ook voor uw leefomgeving moet u betalen. Doet u dit dus niet worden er maatregelen genomen. Gelukkig is het dat ook als het al zo ver is dat uw huis al voor executieverkoop staat, het nog steeds tegengehouden kan worden. Het enigste wat u daarvoor nodig hebt is een adviseur die u daarbij kan helpen en een inkomen. Hoe hoog dat inkomen is maakt niet enorm veel uit, zolang het maar wat is. Ook worden banken gewezen op hun zorgplicht. Mocht dit niet mogelijk zijn kunnen de adviseurs ook in gesprek gaan met de banken en/of schuldeisers. Zo kunnen er duidelijke termen worden afgesproken waarop de executieverkoop wordt opgeheven. Bagro vastgoed kan u helpen met al de problemen omtrent executieverkoop. Zo kunnen ze niet alleen zorgen voor goede adviseurs maar ook voor preventief advies! 
Kortom moet u er eigenlijk gewoon voor zorgen dat u bij uw betalingen blijft. Doet u dat niet, zorg dan in ieder geval dat u bij de maatregelen zorgt dat u weer bijloopt. Gebeurt dit nog steeds niet dan loopt u inderdaad het risico op een executieverkoop van uw huis.