Binnenkort weer zorgverzekeringen vergelijken

Op dit moment zijn de premies voor 2021 nog niet bekend, maar het is wel goed om alvast jouw zorgverzekering onder de loep te nemen. Zo kun je checken of jouw huidige zorgverzekering nog bij jouw wensen past, of dat je toch liever een andere verzekering afsluit. Vanaf 12 november 2020 is het mogelijk om jouw zorgverzekering over te sluiten.

Waarom zorgverzekeringen vergelijken?

De premie voor jouw zorgverzekering verandert ieder jaar. De afgelopen jaren is de zorgpremie steeds iets gestegen. Hoeveel deze stijging is, verschilt per zorgverzekeraar. Alleen al daarom is het slim om zorgverzekeringen te vergelijken vóór het einde van het jaar. Bovendien kan het zijn dat jouw wensen omtrent de zorg veranderen. Ben je bijvoorbeeld van plan om aan kinderen te beginnen? Of zul je het komende jaar meer van fysiotherapie gebruik moeten gaan maken? Deze zaken zijn allemaal van belang bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Het is daarom belangrijk om te kijken of jouw huidige zorgverzekering nog bij jou en jouw wensen past.

Wanneer kan ik overstappen?

Van 12 november 2020 tot en met 31 december 2020 kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wanneer je overstapt gaat jouw nieuwe zorgverzekering in vanaf 1 januari 2021. Jouw oude verzekering wordt dan vrijwel altijd automatisch voor je beëindigd. Je kunt op twee manieren overstappen: door te wisselen van zorgverzekeraar en polis, of door bij jouw huidige zorgverzekeraar een andere polis af te sluiten.

Tussentijds overstappen

In principe kun je tussentijds niet overstappen van zorgverzekering tenzij je voldoet aan een van de volgende vereisten:

  • je bent tussentijds 18 jaar geworden.
  • je bent bij iemand meeverzekerd, maar wilt een eigen zorgverzekering afsluiten.
  • je bent bij iemand meeverzekerd, maar je huidige verzekering wordt beëindigd (bijvoorbeeld vanwege een echtscheiding)
  • je stapt over naar een nieuw werkgeverscollectief

Val je dus in één van deze categorieën dan kun je gedurende het hele kalenderjaar tussentijds overstappen.

Eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken

Wil je eenvoudig verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken, maar heb je geen zin om allerlei verschillende polissen door te nemen? Dat snappen we maar al te goed. Kijk op Zorgverzekering vergelijken voor het grootste aanbod. Hier vind je alle goedkope zorgverzekeringen bij elkaar. Zo weet je direct welke zorgverzekeraar de beste premie voor jou heeft! Je kunt naast de basisverzekering ook aanvullende verzekeringen vergelijken, als je verwacht dat de basisverzekering jouw kosten niet volledig gaat dekken.