Een kleine stappengids om je auto spik en span te houden

Eén van de leukste dingen bij de aankoop van een fonkelnieuwe auto is dat je wagen heel fris ruikt en binnen een onberispelijk uitzicht heeft. Het oog wil ook wel wat, weet je wel. Na een tijdje gebruik ziet de auto er minder fraai uit door achtergelaten etensresten of vuil van medepassagiers. Toch bestaan er voldoende hulpmiddelen om je vierwieler zowel vanbinnen als vanbuiten spik en span te houden. Wie wil bijvoorbeeld immers de Mercedes velgen van MW wheels als eyecatcher niet extra in de verf zetten. Een kleine stappengids hoe je hieraan begint.

Regelmatig stofzuigen

Met de hulp van een verlengsnoer kan je heel makkelijk regelmatig stofzuigen. Begin met de stoelen en vervolgens de vloer te zuigen. Met een speciaal opzetstuk van de stofzuiger maak je op een eenvoudige manier de stoelen schoon. Besteed vooral extra aandacht aan de stoel naden.

Geef je dashboard een grondige onderhoudsbeurt

Het dashboard van de wagen maak je best proper met een microvezeldoekje. Vergeet hierbij niet het stuur te reinigen. Voor de mindere bereikbare hoeken gebruik je best een tandenborstel of kwastje.

Glasreinigingsmiddel voor je ramen vanbinnen

Als je je binnenramen wil reinigen, zorgt het gebruik van een microvezeldoek voor de juiste oplossing. Een beetje water zonder reinigingsmiddel volstaat over het algemeen. Wanneer blijkt dat je glasvenster toch te vettig is aan de binnenzijde, is een glasreinigingsmiddel het juiste hulpmiddel.

Een schuimreiniger voor een stoffen bekleding

Wanneer je gemorst hebt met drankjes of ander vocht is een schuimreiniger de ideale bondgenoot om je auto binnen proper te maken. Bij hardnekkige achtergebleven vlekken spuit je op de besmeurde plaatsen en laat het product inwerken. Nadien dep je met een droge doek de behandelde plekken droog.

Je auto poetsen van boven naar onder

Het poetsen van de auto gebeurt van boven naar beneden. Je startpunt is het dak en ga je stelselmatig zo naar beneden waar de velgen zich bevinden. Het is vrij logisch dat rond de wielkast zoals bij Mercedes velgen van MW Wheels het meeste zand zit. Nadat je de wagen een opknapbeurt hebt gegeven, spoel je met koud water de wagen af. Het tijdstip om een auto aan de buitenkant te poetsen is heel belangrijk. Ofwel doe je dit ’s morgens vroeg ofwel kort na de zonsondergang in de zomer. Dit heeft een bepaalde reden. Als de lak van je auto te warm is, laat dit anders lelijke watersporen achter.