Zeven tips om kosten bedrijfsvoering te verlagen

Hoe kun je als bedrijf op een efficiënte manier de kosten van je bedrijfsvoering verlagen? Hieronder hebben we de zeven beste tips op een rijtje gezet. Lees ze goed door en bespaar vanaf nu flink op de kosten die je als ZZP’er of bedrijf maakt

Slim omgaan met energie

Investeer als bedrijf of ZZP’er in duurzame energie en isolatie. Als je bedrijf veel stroom gebruikt, is het financieel aantrekkelijk om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te leggen en je bedrijfsruimte goed te isoleren. Vaak heb je deze investeringskosten binnen enkele jaren al terugverdiend, terwijl je tegelijk bijdraagt aan een beter milieu.

Werk vooral inline en verkoop via webshops

Een nog betere besparingsmethode is om, als dat bedrijfstechnisch mogelijk is, te kiezen voor online werken en thuiswerken. Als ZZP’er werk je het goedkoopste vanuit huis, terwijl als je mensen in dienst hebt thuiswerken zeker ook loont. Je bespaart op stookkosten, reiskosten en tijd. En je houdt je medewerkers goed gemotiveerd, doordat je hen flexibele werktijden aanbiedt.

Omgaan met afval

Ga als ondernemer slim om met je afval. Op de verwerking van je afval kun je enorm bezuinigingen. Zo zijn er tegenwoordig meerdere bedrijven die zelfs betalen voor het gescheiden inleveren van (bedrijfsafval. Op deze manier kun je als bedrijf of ZZP’er een behoorlijk bedrag besparen.

Besteed facturering en incasso’s uit

Het kan flink lonen om als bedrijf of zelfstandige de facturering, loonbetaling, invordering van achterstallige rekeningen en ander administratief werk uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Met name als je administratief niet bedreven bent, kan het lonen om hiervoor een bedrijf als Cannock Chase in te schakelen. Dit soort bedrijven neemt je veel werk uit handen. Door te kiezen voor Cannock Chase houdt je dan ook meer tijd over voor jouw eigenlijk werk, innovatie en andere handelingen.

Standaardisering

Je zult verbaasd zijn over de kostenbesparing die je met standaardisering van allerlei bedrijfsprocessen kunt doen. Kijk welke processen beter gestuurd kunnen worden en werk op die manier kostenefficiënt!

Printkosten reduceren

Het is verstandig om zo weinig mogelijk te printen. Printen brengt voor bedrijven, maar ook voor ZZP’ers enorme kosten met zich mee. Denk aan het papier, de inkt en het stroom dat printen verbruikt. Werk met Word, Excel en andere programma’s in de ‘cloud’ en deel je documenten, zodat je niet meer hoeft te printen.

Denktank

Laat jouw personeel meedenken hoe er bezuinigd kan worden en stel hier eventueel een kleine beloning of bonus tegenover. Vaak heeft een team experts goed ideeën over hoe er bezuinigd kan worden en verspilling tegengegaan kan worden. Probeer maar eens uit!