Wil jij starten met beleggen? Lees deze handige tips

Het aantal beleggers is de laatste jaren enorm gestegen. Wel zijn er enorm veel manieren om in te beleggen. Van het handelen in cryptovaluta tot het kopen van aandelen. In dit artikel geven we tips voor het beleggen. Denk aan het kiezen van een geschikte broker of exchange, het openen van een demo account en het vergaren van informatie over een bepaald beleggingsproduct.

Het kiezen van een geschikte broker

Door middel van een broker is het mogelijk om in aandelen, obligaties en andere producten te beleggen. Hoewel er nog wel mensen kiezen voor hun traditionele bank voor het beleggen, heeft een broker toch wel een aantal voordelen. Zo zijn de commissiekosten of andere kosten veel lager bij brokers. Wel zijn daar veel verschillen tussen. Daarom is het goed om verschillende reviews te lezen. Denk aan een Plus500 review lezen. Bij deze broker is het mogelijk om te handelen in CFDs. (contract for difference).

Een exchange: wat is dat?

Het handelen in cryptovaluta is de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Een exchange is een handelsplatform waar je cryptovaluta kan kopen en verkopen. Populaire exchanges zijn Bitvavo en Binance. Hier kan je wel handelen in honderden verschillende munten. Het is net als bij brokers wel goed om verschillende reviews te lezen. Lees daarom een Bitvavo review. Bitvavo is een Nederlands bedrijf wat als voordeel biedt dat je met IDEAL kan betalen.

Demo account openen

Het is verstandig om een demo account te openen wanneer je wil beleggen in aandelen, cryptovaluta of CFDs. Zo leer je meer over het platform en hoe het handelen precies in zijn werk gaat. Ook kun je het risico op grote verliezen voorkomen hiermee. Als jij namelijk weinig kennis hebt en gaat handelen, is de kans dat je fouten maakt erg groot. Er zijn enorm veel brokers die een demo account aanbieden.

Vergaren van informatie

Net als een demo account openen is het ook goed om informatie te vergaren over het beleggen. Er zijn enorm veel boeken geschreven over het beleggen in aandelen of een ander beleggingsproduct. Ook zijn er veel video’s beschikbaar en podcast om te luisteren.

Denk bijvoorbeeld aan ‘Jong beleggen’. Daarnaast bieden veel brokers en exchanges ook veel informatie. Wanneer je aandelen wil kopen is het goed om jaarverslagen te lezen van bedrijven.

Beleggen is voor veel mensen een enorme zoektocht. Waar begin je en waar haal je je informatie vandaan? In het artikel geschreven hebben we geprobeerd om uitleg te geven over bepaalde onderwerpen en hoe je moet beginnen.