Waar op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Als ZZP’er kan het enorm moeilijk zijn om een geschikt boekhoudprogramma te vinden. Zo is het aanbod enorm groot en zijn er veel verschillen tussen de verschillende pakketten. Er zijn gelukkig wel veel vergelijkingssites die je hierbij kunnen helpen. In dit artikel geven we meer informatie over waar je op moet letten. Denk aan : Prijs, functies en over er een app aanwezig is.

Prijzen vergelijken

Wanneer jij meer informatie gaat vergaren over boekhoudprogramma’s kom je erachter dat de prijzen enorm verschillen. Zo zijn sommige maar een aantal euro’s terwijl andere meer dan 50 euro kosten. Deze prijsverschillen komen vaak door het aantal functies dat een boekhoudprogramma biedt. Toch is dit niet altijd het geval en heb je een compleet programma met onbeperkt facturen en offertes versturen voor 7,95 per maand. Het is daarom verstandig om altijd een proefabonnement te nemen. Zo kom je erachter of het iets voor jou is en hoe het werkt. Zo bieden een aantal bedrijven een proefabonnement aan van 12 maanden of zelfs meer.

Functies

Het is hierboven al besproken maar het goed om te achterhalen welke functies jij verwacht van een boekhoudprogramma en welke bedrijven aan deze wensen kunnen voldoen. Veel boekhoudprogramma’s bieden onbeperkt versturen van offertes en facturen aan. Ook is het bij veel mogelijk om automatische BTW-aangifte te doen. Het is bovendien goed om te achterhalen of een boekhoudprogramma met je mee kan groeien en of er meerdere mensen tegelijk gebruik kan maken van de diensten. Voor bedrijven voor wie dubbele boekhouding verplicht is, is dit zeker aan te raden. Ook wil jij dat je overal ter wereld kan boekhouden. Voor mensen die wereldwijd zaken doen is dit al helemaal handig. Een app die je kan downloaden voor je telefoon is daarbij noodzakelijk.

Gratis boekhoudprogramma?

Er zijn veel ZZP’ers die opzoek zijn naar een gratis boekhoudprogramma omdat ze geld willen besparen bij de start van hun onderneming. Hoewel dit heel verleidelijk klinkt, zijn er maar weinig goede boekhoudprogramma’s. Wel zijn er bedrijven die tot wel 15 maanden gratis hun diensten aanbieden. Hiermee kan je kosteloos gebruik maken van alle diensten die het boekhoudprogramma aanbiedt. Dit is wel een goede keuze.

Het kiezen van een geschikt boekhoudprogramma is zeker iets waar je tijd aan moet besteden. De verschillen in functies en prijzen zijn namelijk erg groot. Er zijn gelukkig veel

vergelijkingssites die je hierbij kunnen helpen.