Waarom kiezen voor een MVO boekhouder?

De administratie van je onderneming swingt de pan uit? Je bent niet meer in staat deze zelf kwalitatief uit te voeren? Logischerwijs beslist u een boekhouder in te schakelen. Een snelle zoekopdracht “boekhouder Rotterdam” levert meteen tientalle resultaten op. Hoe kies je nu de beste boekhoudkundige administratie Rotterdam. In dat geval is de keuze voor een MVO boekhouder een uitstekende optie. wij lichten dit pricipe graag toe.
 
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
MVO staat voor ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Er wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde drie P’s: People, planet en profit. Er zijn tal van mogelijkheden om deze strategie binnen je onderneming toe te passen. Een MVO boekhouder helpt je hierbij graag op weg.
 
MVO boekhouder Rotterdam
Een kwalitatieve boekhouder zorgt mee voor het succes van u onderneming. Veel ondernemingen zeggen het MVO-principe toe te passen, maar weten in de praktijk niet altijd hoe of wat. Een MVO boekhouder zorgt niet alleen dat deze principes gehanteerd worden, maar bovendien dat ze winstgevend worden.
 
In de praktijk
In de praktijk betekent dit dat tal van eenvoudige aanpassingen je strategie en winst kunnen beinvloeden. hieronder alvast enkele concrete voorbeelden.
Digitaal werken zorgt niet enkel voor het milieu. Je spaart heel wat kosten aan papier, verzending,.. en werkt vaak efficiënter. Hoe je deze digitalisering zo goed mogelijk kan toepassen, vertelt je MVO boekhouder je graag.
Ook tal van sociale zaken dragen bij aan de MVO-strategie. Heb je een vacature in de aanbieding? Kies voor een kandidaat van hogere leeftijd of een kandidaat met een lichamelijke beperking. Naast de kansen die je biedt en het imago van je bedrijf heeft deze keuze ook financiële voordelen. Er zijn immers heel wat subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.
Ook je woon-werk verkeer kan mogelijk efficiënter. Denk bijvoorbeeld aan de keuze van bedrijfswagens. Een milieuvriendelijke leasewagen kan een manier zijn om heel wat uit te sparen. Een volledig elektrische wagen betaald immers geen bijdrage voor CO2 uitstoot. Doe je veel kilometers? Dan zijn de verschillen al vlug te merken.
De lijst aan MVO-vriendelijke oplossingen is eindeloos. Je boekhouder geeft je advies op maat van je onderneming en zorgt voor maximale toepassing.