Vacature boekhouder Utrecht

Wie in het midden van Nederland woont en goed is met cijfers kan reageren op een vacature boekhouder Utrecht. Je komt dan te werken in een dynamische en uitdagende stad. Utrecht huisvest een aantal grote bedrijven. Daarnaast zijn er duizenden wat kleinere ondernemers die proberen een goede toekomst op te bouwen. Doordat niet elk bedrijf groot genoeg is voor een eigen boekhouder zijn er kansen voor bedrijven die diensten als accountancy en administratie aanbieden. Als er een vacature boekhouder Utrecht is, zijn er altijd veel mensen die daarop reageren. Want bij zo’n bedrijf heb je afwisselend en uitdagend werk.

Waarom werken in Utrecht?

Het aantrekkelijke van het werken in Utrecht is dat je dagelijks de drukte van een wereldstad inademt. Dat brengt de nodige hectiek met zich mee, maar vooral ook enorme uitdagingen. Doordat je vooraan staat bij het ontstaan van nieuwe ontwikkelingen heb je de gelegenheid daarin te participeren. Het contrast met de drukte van het Utrechtse bedrijfsleven zie je vooral als je na het werk met het openbaar vervoer naar huis gaat. In de provincie zijn veel kleinere plaatsen, waar voor een redelijk bedrag goede woonruimte te vinden is.

Werken als forens in Utrecht

Door voor een leven als forens te kiezen heb je de luxe positie dat je op de vrije dagen maximaal kunt uitrusten van de stress van het werk. Ondanks dat Utrecht een zeer druk verkeersknooppunt is, kun je vanuit de provincie gemakkelijk bij je werk komen. De auto is voor de meeste forenzen niet het meest geschikte vervoermiddel, want er is moeilijk parkeerplek te vinden in grote delen van de binnenstad. Als je met het openbaar vervoer gaat ben je altijd gegarandeerd op tijd. De tram en de bus rijden naar vrijwel iedere wijk en je hoeft niet lang te wachten op aansluiting.

Waarom boekhouder?

Een baan als boekhouder is vooral leuk als je graag met cijfers werkt en als de regels die door de Belastingdienst worden gehanteerd helder zijn voor jou. In dat geval heb je alle eigenschappen om je efficiënt door de verschillende klussen te slaan. Het prettige aan een baan als boekhouder is, dat je een groot deel van het werk zelfstandig kunt doen. Dat is fijn, want dat gedeelte van het werk kun je volgens een eigen planning uitvoeren. Voor de afwisseling moet je echter ook regelmatig in overleg met je collega’s en klanten. Reageer dus snel op een vacature boekhouder Utrecht.

De werkzaamheden

Als boekhouder houd je je bezig met de administratieve werkzaamheden van bedrijven. Dat betekent dat je de administraties van kleine ondernemingen controleert en jaarrekeningen opstelt. Ook doe je voor veel klanten de aangiftes van de omzetbelasting, inkomstenbelasting en diverse andere afdrachten. Door de reageren op een vacature boekhouder Utrecht kun je echter ook in een positie komen waarbij je klanten helpt als ze vragen hebben over de administratie van hun bedrijf. Als boekhouder heb je daarnaast een coachende functie, met name om uit te leggen hoe de klanten om moeten gaan met het boekhoudsysteem van je werkgever.

Bron: Boekjewinst.nl