Wat kan een ICT bedrijf voor jouw onderneming betekenen?

ICT is voor elk bedrijf erg belangrijk, zonder een goede infrastructuur zal het bedrijf veel minder of misschien zelfs onmogelijk kunnen draaien. Bij grote bedrijven is de kans groot dat ze een interne ICT specialist hebben rondlopen, voor kleinere bedrijven is dit natuurlijk vaak niet te doen. Om deze reden maken kleinere bedrijven vaak gebruik van een ICT specialist van een extern bedrijf, maar bij welke zaken kan zo’n bedrijf je nou allemaal bij helpen? 

Diensten i.v.m. je website

Een website is voor elk bedrijf van groot belang, met een goed ingerichte website scoor je hoger in google en dat zorgt er weer voor dat potentiële klanten je beter kunnen vinden. ICT bedrijven kunnen je vaak helpen met de domeinregistratie en webhosting, soms bouwen ze de website ook nog. 

Een cloud werkplek

Dit is eigenlijk een online of digitale werkplek, steeds meer bedrijven beginnen gebruik te maken van een cloud werkplek. Hierbij kan men altijd en overal bij hun documenten maar heb je er niet perse een computer voor nodig. Je kan dus bijvoorbeeld op je tablet thuis in bed of op je telefoon op een terras bij al je documenten. 

VoIP telefonie

VoIP staat voor Voice over IP, in principe betekent dit niets meer dan bellen via het internet. Traditioneel bellen brengt nog steeds heel wat onnodige kosten met zich mee, ook werkt het soms nog steeds heel erg onhandig. Door VoIP krijg je een eigen telefooncentrale in de cloud welke je tegen een vast bedrag per maand kunt gebruiken. Je bent hierdoor overal bereikbaar via je vaste nummer, ook via je mobiel. Wil je meer weten? Lees hier alles over VoIP telefonie.

Systeembeheer

Systeembeheer is voor een bedrijf die veel met laptops, desktops en servers werkt natuurlijk van groot belang. Het is hierbij namelijk erg belangrijk dat alles goed draaiende gehouden wordt, systeembeheer moet hiervoor zorgen. Systeembeheer neemt dan ook veel voordelen met zich mee, onder andere de volgende: 

  • Je netwerk is altijd goed beveiligd en up-to-date
  • Eventuele storingen worden snel opgelost
  • Meestal betaal je een vast bedrag per maand, geen kans op verrassingen
  • Zeer snelle systemen verhogen de productiviteit binnen een bedrijf