Waar moet je op letten bij het aanvragen van een hypotheek

Het kopen van een huis kan nogal een proces zijn. Niet alleen het voorbereiden door het internet af te speuren naar die ene ideale woning, maar ook het bezichtigen van de woning en natuurlijk al het gedoe met geld! Hypotheken bijvoorbeeld zijn nogal vervelende dingen om aan te vragen maar bij 99% van de gevallen zeker wel nodig. Daarom leggen we je graag uit waar je op moet letten bij het aanvragen van een hypotheek. 

Ga na wat voor hypotheek het beste bij je past

Bij ieder zijn unieke situatie past zijn eigen unieke hypotheek. Wil je bijvoorbeeld een huis kopen in zundert? Dan past daar een unieke hypotheek bij! Het mooie is bij een hypotheek dat je die best wel zelf kan inrichten. Denk hierbij aan het maximale bedrag dat je kan afsluiten en bijvoorbeeld de rente. Iedere hypotheekaanbieder biedt iets anders aan dus zal er vast ook wel een bij zitten die aan jouw eisen voldoet. Het is daarom wel belangrijk dat je jezelf goed oriënteert in die markt en kijkt of er iets bij zit wat je fijn vindt. Dit kan ook zorgen voor een betere onderhandelpositie. Doe dit allemaal van te voren. 

Ga vergelijken

Misschien wel het belangrijkste bij het kopen van een huis zijn de bezichtigingen en het vergelijken van hypotheken. Het vergelijken van hypotheken kan nog wel eens moeilijk en onoverzichtelijk zijn. Het is daarom erg verstandig om bij het vergelijken van hypotheken alles op een rijtje te zetten en lekker overzichtelijk voor jezelf te maken. Zet daarbij bijvoorbeeld het maximaal af te sluiten bedrag en de rente op een rijtje. Zo ga je zien wat voor jou het beste uitkomt en welke het beste bij jouw situatie past. Gelukkig heb je hier ook sites voor die alles al op een rijtje hebben gezet voor je. 

Laat het huis taxeren

Je vraagt je vast af waarom je een huis moet laten taxeren. Dit is zo omdat je sinds 2018 100% van de woningwaarde mag aanvragen als hypotheek. Dit is natuurlijk belangrijk om te weten omdat je daar dan je hypotheek of af moet stemmen!