Thuiswerken tijdens een bloedhete zomer: eerst wachten op een nieuwe airco

Sinds de corona crisis werken er steeds meer mensen thuis en dit zal in de toekomst nog redelijk in stand blijven. In de zomer is het toch belangrijk dat je huis verkoelend is en zeker als je aan het werken bent. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat een verkoelende ruimte beter is voor de productiviteit. Zorg ervoor dat je tijdens de warme dagen een airco van Climatic in huis haalt. 

Drukte bij airco-installatiebedrijven 

Steeds meer mensen merken de effecten van de klimaatverandering en de daarbij horende temperatuursverhoging. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een airco aan te schaffen. Volgens vele airco-installatiebedrijven is de verkoop van airco’s in de afgelopen twee jaar flink gestegen. Deze zomer is het al helemaal druk, omdat veel mensen door de corona crisis thuis zitten. Daarnaast hebben ze geld over en besteden ze het uit aan dingen rondom het huis. Er is een trend gaande dat steeds meer mensen thuis gaan werken en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. De verkoop van airco’s zal hierdoor alleen maar stijgen. Volgens het Centraal Plan Bureau nam het gemiddeld aantal uur dat wordt thuis gewerkt met 3,8 uur per week toe, voorafgaand aan de corona crisis. Na de crisis is het aantal uur met 8 toegenomen. Dit is een kwart van de gemiddelde werktijd en meer dan een verdubbeling van het gemiddeld aantal uren per week. 

Nieuw probleem: tekort aan chips

De grote vraag naar airco’s zorgt voor nieuwe problemen. Leveranciers kunnen nauwelijks de vraag meer aan van de hoeveelheid chips die bedrijven nodig hebben. Dit is wereldwijd een groot probleem, omdat chips voor alle elektronica nodig is. Hierdoor is er vaak sprake van vertraging bij het leveren van airco’s en dus staat er steeds vaker een wachtrij. 

Slaap- en zolderkamers ombouwen tot kantoor 

Volgens Werkspot is er een trend gaande dat steeds meer mensen hun kamers ombouwen tot werkruimtes. Werkspot is een platform waar consumenten bouwklussen plaatsen en klusbedrijven op reageren. Sinds de corona crisis is het aantal aanvragen flink toegenomen. De gekte van de huizenmarkt heeft hier ook invloed op. Mensen zijn steeds meer van plan om te investeren in hun bestaande huis in plaats van in een nieuw huis.