Zo verkoop je jouw woning voor de beste prijs!

Een verhuizing kan om verschillende redenen tot stand komen. In veel gevallen is de verhuizing iets om naar uit te kijken. Om ervoor te zorgen dat de verhuizing positief uitpakt, is het belangrijk dat je de huidige woning voor een mooi bedrag verkoopt. Zo voorkom je dat je met een torenhoge schuld naar een nieuwe woning verhuisd. Naast het bedrag is het ook belangrijk dat je de woning in een relatieve korte tijd verkoopt. Om je hierbij te helpen, hebben wij dit artikel opgesteld!. 

Schakel de hulp in van een makelaar

Als je jouw woning graag voor een mooi bedrag wilt verkopen dan is het zeer aan te raden om een makelaar in te schakelen. Je kunt hierbij het beste op zoek gaan naar een makelaar in een specifieke regio. Een makelaardij in de Hoeksche Waard richt zich bijvoorbeeld puur op deze omgeving en dat brengt voordelen met zich mee. Zo weet de makelaar voor welke bedragen bepaalde woningen worden verkocht. Hierdoor kan er nauwkeurig een schatting worden gemaakt van de waarde van jouw woning. Bovendien ziet de makelaar ook wat een woning nodig heeft om sneller verkocht te worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat woningen met een strakke woonkamer veel beter verkopen in jouw regio. In dat geval kan het een goede zet zijn om hier wat geld in te investeren. 

Doe een aantal investeringen

Een gebrekkig onderhoud kan de waarde van een woning behoorlijk verminderen. Sterker nog, in sommige gevallen zorgt het er zelfs voor dat een woning niet wordt verkocht. Het kan daarom zeer verstandig zijn om een aantal investeringen in huis te doen. Het mooie hiervan is dat de juiste investeringen ervoor zorgen dat je het geïnvesteerde bedrag + nog wat extra’s terugkrijgt bij de verkoop van de woning. Houd er overigens ook rekening mee dat het negatief uit kan pakken. Het is mede daarom zeer belangrijk om elke investering met je makelaar te bespreken. Vraag of het verstandig is en luister naar zijn advies. Het laatste wat je wilt, is dat je een investering doet die de woning alleen nog maar minder aantrekkelijk maakt. 

Mocht je overigens momenteel geen geld hebben om investeringen te doen, dan is het in sommige gevallen mogelijk om hier een gedeelte van de overwaarde voor op te nemen. Bespreek de situatie met de bank en zorg voor een gepaste lening.