Leuke uitstapjes in de regio Ulvenhout

Ulvenhout is een dorp onder de rook van Breda, vlak aan de Belgische grens, en geldt als prima uitvalsbasis voor allerlei leuke uitstapjes. Alleen het schilderachtige plaatsje zelf is al de moeite waard. Maar wat is er nog meer te doen?

Historische bouwwerken

Een ritje door Ulvenhout, waar verrassende architectuur te vinden is, kan per fiets of auto gedaan worden. Wie van een rolstoel gebruikmaakt of om andere redenen speciaal vervoer nodig heeft, belt even met Taxi Ulvenhout. In het dorp staan tal van historische gebouwen zoals de Sint-Laurentiuskerk uit 1904, de antieke molen De Korenbloem en de overblijfselen van Slot Grimhuijsen. Even uitpuffen kan op het gezellige terras van ’t Jagthuijs in de Dorpsstraat.

De Efteling of toch een museum?

Wie met kinderen in Ulvenhout is, ontkomt niet aan een dagje Efteling maar in de praktijk blijkt dit net zo leuk voor volwassenen. Liever iets rustigers? Meer leren over het dorp zelf kan in Museum Paulus van Daesdonck, waar van alles uit de lokale geschiedenis is tentoongesteld. Het geeft een mooi inkijkje in hoe mensen hier vroeger leefden en werkten.

Noordelijkste punt van België

In het nabijgelegen Meersel-Dreef loopt de Belgisch-Nederlandse grens dwars over wegen en zelfs door gebouwen. Hier is tevens het noordelijkste punt van België gemarkeerd, in de voortuin van een woning en zichtbaar voor belangstellenden. Het bijzondere plekje werd ook bezocht in het populaire reisprogramma Reizen Waes. Sowieso is het leuk om even de grens over te steken!

Dagje Breda

Vanzelfsprekend is een dagje Breda een aanrader. Van het beroemde Café Bommel tot – leuk voor wie van voetbal houdt – het Rat Verlegh Stadion en van Reptielenhuis De Aarde tot het Kasteel van Breda. Of juist urenlang winkelen in de gezellige straten: Breda staat niet voor niets bekend als een van de gezelligste steden van Nederland. Waar ga jij met de taxi naartoe?