Zo stel je de gegevens van personeel en klanten veilig

Ben je van plan je bedrijf uit te breiden en ga je daarvoor mensen in dienst nemen? Dan is het uitermate belangrijk dat je zorgvuldig met de gegevens van deze mensen omspringt. Een datalek waarbij de gegevens van je personeel bij derden terecht kunnen komen (met alle mogelijke vervelende gevolgen van dien) wil je immers altijd voorkomen. Het is daarom verstandig om een goed bedrijf in te schakelen die kan checken hoe het met de beveiliging van de digitale gegevens in jouw bedrijf gesteld is.

Zorg ervoor dat er geen persoonsgegevens kunnen lekken naar derden

Als je als zelfstandig ondernemer werkt, zorg je er zelf natuurlijk voor dat je je gegevens alleen maar doorgeeft aan klanten en leveranciers die deze echt nodig hebben. Als je echter mensen in dienst neemt of al hebt, wil je natuurlijk ook dat hun gegevens niet kunnen lekken. Een bedrijf zoals www.digitrust.nl kan ervoor zorgen dat de digitale veiligheid van gegevens wordt gecontroleerd en dat er bepaald kan worden of het daarmee goed gesteld is of dat er iets aan deze beveiliging gedaan moet worden.

Probeer als ondernemer een ISO 27001 certificaat te krijgen

Als je als ondernemer de veiligheid van de gegevens van je werknemers wilt garanderen, kun je een audit laten doen. Hierin kan gekeken worden hoe het met de beveiliging van de digitale gegevens gesteld is en als je er als bedrijf aan voldoet, kom je aanmerking voor een ISO 27001 certificering. Deze moet wel ieder jaar vernieuwd worden, maar dit komt de veiligheid natuurlijk alleen maar ten goede.

Zorg ook voor beveiliging van de gegevens van klanten en leveranciers

De gegevens van je personeel veilig stellen is belangrijk, maar dit geldt tevens voor die van je leveranciers en klanten. Heb jij bijvoorbeeld ook een webshop waarin jij als ondernemer je producten aan klanten aanbiedt? Dan willen deze natuurlijk wel dat zij altijd op een veilige manier

producten kunnen aanschaffen en dat hun gegevens (die ze moeten invullen tijdens een bestelling) niet uitgelekt kunnen worden. Als jij als bedrijf de garantie biedt dat de gegevens veilig staan, zullen mensen sneller geneigd zijn wat bij jou te bestellen en ook weer terugkeren. Zo krijg je én behoud je dus ook je klanten, hetgeen natuurlijk erg belangrijk is voor het voortbestaan van je onderneming.

Veiligheid boven alles

Digitale beveiliging is tegenwoordig een belangrijk punt voor veel bedrijven. Je wilt natuurlijk de gegevens van de klanten en je personeel zo goed mogelijk beschermen, dus je dient altijd voor een zo goed mogelijke beveiliging te kiezen. Nu zijn hackers vaak erg bedreven in het kraken van gegevens, dus mochten deze alsnog lekken, dan is het aan jou als ondernemer dat je degenen die het betreft dit laat weten. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld hun wachtwoord veranderen en er zo voor zorgen dat hun gegevens niet nog verder kunnen lekken. Vaak zijn niet alle gegevens van iedereen gelekt, maar in het kader van de privacy wil je ook niet dat er maar iets naar buiten komt.