Wat zijn de grootste voordelen van een zorgwoning? 

Een zorgwoning mag in heel veel gevallen zonder bouwvergunning geplaatst worden. Dit is mede afhankelijk van de grootte van het perceel en de bestaande bebouwing en bijgebouwen. Via Thuisaanhuis.com kan je kiezen voor een zorgwoning. Nu wil je misschien eerst wel even weten wat de voordelen van een zorgwoning dan precies zijn. Die lees je allemaal in dit artikel. Lees zeker even verder als je nieuwsgierig bent en je zult er snel achter komen! Ook kun je een kijkje nemen op de website van Dit is plek.

Je kan in je vertrouwde omgeving blijven wonen

Veel ouderen wonen al lang in hetzelfde huis en willen hier eigenlijk ook niet weg. Dan is het niet fijn als je ineens naar een bejaardenhuis of verzorgingshuis moet verhuizen. Je ziet misschien wel erg op tegen de verhuizing. Toch is er dan een oplossing voor je. Wanneer je genoeg ruimte op je perceel hebt, kun je namelijk voor een zorgwoning kiezen. Je laat deze zorgwoning helemaal bouwen hoe je zelf wilt. Deze zorgwoning kan geplaatst worden naast jouw normale huis en daar heb je de oplossing! Een ideale plek om te wonen en je hoeft niet weg uit jouw vertrouwde omgeving. Erg fijn dus. Kies jij ook voor een zorgunit van Thuis aan Huis?

Een mantelzorger

Wel is het dan van belang dat er iemand is die mantelzorger wordt. In 9 van de 10 gevallen woont hier het gezin van één van de kinderen van degene die zorg nodig heeft. Zo is het met de mantelzorgwoning mogelijk om in de vertrouwde omgeving, op een hoge leeftijd maar toch nabij de directe familie, oud te worden. Het fijne hieraan is dat je vaak je familie ziet en eenzaamheid dus vaak vermeden wordt. Heel fijn, want veel ouderen die niet vaak mensen zien, worden snel eenzaam. 

Extra voordelen

Een zorgwoning en een mantelzorgwoning hebben voor de hulpvrager en de mantelzorger diverse voordelen. Hierboven in het artikel zijn al voordelen genoemd, maar er zijn er nog meer. 

  • Ze zijn altijd bij elkaar in de buurt. 
  • Snel ingrijpen wanneer dat nodig is. 
  • Geen reistijd en reiskosten. 
  • Een mantelzorgwoning is een waardevaste investering, waardoor uw eigen vermogen behouden blijft.