Wat is debiteurenbeheer?

Het is voor bedrijven en ondernemingen van groot belang dat facturen tijdig betaald worden door klanten. Wanneer een onderneming een bepaalde dienst of product afgeleverd heeft, heeft het bedrijf recht op een (financiële) vergoeding. Het geld dat hiervoor in rekening wordt gebracht gebruikt de onderneming vervolgens weer voor toekomstige inkopen of voor het financieren van investeringen.

Voor veel mensen is het doodnormaal dat facturen op tijd betaald worden, maar in de praktijk gaat dit vaak minder soepel dan gedacht. Veel bedrijven betalen facturen regelmatig te laat, en een kleine groep bedrijven betalen facturen soms helemaal niet. Wanbetalers kunnen er voor zorgen dat de financiële situatie van een onderneming in gevaar komt, wat uiteindelijk financiële problemen en zelfs faillissement als gevolg kan hebben.

Ondernemingen zijn er dus erg bij gebaat, wanneer er een bepaalde afdeling is die het debiteurenbeheer verzorgd. Wanneer men mogelijkheden heeft om een afdeling hiervoor op te richten, kan men dit bijvoorbeeld ook uitbesteden aan een extern bedrijf zoals Condeb.

Condeb

Condeb is een onderneming die met jarenlange ervaring in de commerciële dienstverlening, bij deurwaarderskantoren en bij (incasso) advocatuur ondernemingen kan ondersteunen met debiteurenbeheer. Inmiddels hebben zij klanten in verschillende branches kunnen ondersteunen, met uiteindelijk een positief werkkapitaal als gevolg.

Een goed debiteurenbeleid is belangrijk voor het gehele bedrijf, dat is de reden waarom dit goed moet verlopen. Door met klanten samen te werken en aandacht te besteden aan de debiteurenportefeuille kunnen de medewerkers van condeb een goed inzicht krijgen. Door dit inzicht, kan men precies aanvoelen wat er binnen het bedrijf leeft, speelt en welke cultuur er heerst. Het is erg belangrijk voor een goed debiteurenbeleid om een indruk te krijgen heo er met de klanten omgegaan wordt en indien nodig verbeterpunten op te stellen.