Waarom Pokemon kaarten een comeback hebben gemaakt

Langzaam maar zeker komen ze weer terug in de schijnwerpers; Pokemon kaarten. Zelfs op de NOS komen er geregeld artikelen bij over deze soorten kaarten. Ze hebben dus een ware comeback gemaakt. Maar waarom zijn kaarten van Pokémon ineens weer zo populair? Hier zitten meerdere redenen achter, en in deze blog ontdek je precies wat deze redenen zijn. Zo heb je een volledige verklaring achter de terugkeer van deze trend.

De verzameldrang voor Pokémon kaarten is terug

De eerste reden achter de comeback van Pokémon kaarten, is dat er weer een immense verzameldrang is ontstaan. Het was een tijdje zo dat mensen minder dingen verzamelden. Daardoor nam de vraag naar kaarten van Pokémon af. Langzaam maar zeker is deze drang echter teruggekomen. Daardoor willen mensen ineens weer kaarten van Pokémon aanschaffen.

Een generatie met geld

De tweede reden waarom Pokemon kaarten ineens weer terug zijn, heeft te maken met de doelgroep voor de kaarten. Toen kaarten voor Pokémon begin jaren negentig voor het eerst werden uitgebracht, wou haast elke kind deze kaarten hebben. Ouders gaven deze kaarten vaak als cadeau. Inmiddels is deze generatie kinderen in de dertig beland. Dit betekent dat ze voor het merendeel een ruim inkomen hebben. Met dit inkomen kunnen ze eindelijk hun droom kaarten aanschaffen en toevoegen aan hun collectie. Met deze generatie die geld heeft, is er ineens weer een flinke animo naar kaarten van Pokémon te vinden. Dit heeft dan ook een flinke impact gehad op de toename in populariteit van deze kaarten.

Het is eenvoudig om favoriete pokemon kaarten te vinden

Een andere reden dat verklaart waarom Pokemon kaarten terug van weggeweest zijn, is doordat het tegenwoordig erg eenvoudig is om kaarten aan te schaffen. Vroeger moest je echt naar een fysieke winkel. Daardoor wist je nooit of de packs die je wou er nog waren. Tevens was het internet nog niet een plek waar je kaarten van Pokémon echt kon kopen. Het klimaat is op dit vlak inmiddels volkomen veranderd. Tegenwoordig kun je echter via betrouwbare aanbieders als Royal Cards de kaarten bestellen. Daardoor kopen mensen nu vaker kaarten van Pokémon.

Een nieuwe investeringsmethode

Tevens zijn Pokemon kaarten weer populair geworden doordat ze als investeringsmethode worden gezien. Dit is vergelijkbaar met mensen die honkbal kaarten verzamelen. Naarmate de tijd vordert, worden kaarten meer waard. De duurste kaart was bijvoorbeeld een eerste editie holografische Charizard kaart zonder schaduw. Deze werd voor maar liefst $220,574 verkocht. Het is dan ook geen wonder dat mensen in kaarten van Pokémon besluiten te investeren.

De impact van de pandemie

Tot slot heeft ook de pandemie een impact gehad op de terugkeer van Pokemon kaarten. Veel mensen zaten namelijk thuis met geld die ze niet konden besteden aan bijvoorbeeld restaurants of vakanties. In plaats daarvan zochten deze mensen naar andere dingen om geld in te stoppen. Daarbij kozen sommigen ervoor om kaarten van Pokémon te kopen. Dit heeft de vraag naar deze kaarten zeker verhoogd.