Tips voor het verkopen van je boot

Misschien ben je je boot beu, worden de lasten te hoog, of wil je een upgrade naar een betere boot. Om welke reden je ook je boot wilt verkopen, het kan best lastig zijn om hem verkocht te krijgen. Dat komt omdat er dagelijks behoorlijk wat nieuwe bote de markt op komen en jouw boot dan al snel verloren gaat in de grote stapel. Om ervoor te zorgen dat je je boot snel en voor de juiste prijs verkocht krijgt, geven wij je een aantal tips.

Vraagprijs

Ga eerst eens na wat een realistische vraagprijs is. Kijk op verschillende websites en ga na voor welke prijzen de boten, die vergelijkbaar zijn met jouw boot, te koop staan. Als koper wil je natuurlijk het liefst een boot voor een zo laag mogelijke prijs kopen. Natuurlijk wil je je boot ook niet met een enorm verlies verkopen. Kijk daarom wat voor jou een schappelijke prijs is, maar ga niet te hoog in het bedrag zitten. Dan zullen heel veel potentiële kopers je boot namelijk links laten liggen.

Foto’s en tekst

Als je op Marktplaats een product tegenkomt met een paar wazige foto’s en een slechte (of zelfs helemaal geen) omschrijving, is de kans groot dat je gewoon voorbij het product scrolt en er niet over nadenkt om het te kopen. Hetzelfde geldt voor wanneer je je boot te koop zet.

Ruim je boot op. Maak hem, zowel aan de binnenkant als de buitenkant, mooi schoon en zorg ervoor dat alles er netjes uitziet. Maak vervolgens een aantal mooie foto’s. Het beste maak je de foto’s niet met je telefoon, maar met een goede camera. Heb je geen camera? Vraag dan eens rond bij vrienden, huur er één, of laat professionele foto’s maken. Zo weet je zeker dat je wat betreft beeld in ieder geval goed zit.

Ook wat betreft de tekst is het belangrijk dat je hier zorgvuldig mee omgaat. Geef wat aandacht aan je tekst en vraag eventueel zelfs om hulp als het niet goed lukt. Wees in die tekst wel eerlijk. Geef duidelijk aan of de boot gebreken heeft en welke dat dan zijn. Zo zorg je ervoor dat de koper je ook vertrouwt.

Schakel hulp in

Lukt het verkopen van je boot niet, heb je er de juiste middelen en kennis niet voor, of heb je er geen tijd voor? Schakel dan hulp in van een jachtmakelaar. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk je boot verkopen via www.jachtmakelaardijkappers.nl. Hier werken mensen die gespecialiseerd zijn in het verkopen van een boot en zo weet je zeker dat je boot op de beste manier verkocht wordt en voor de juiste prijs.