Nederlandse ondernemers kampen met problematische schulden

In Nederland kampt ongeveer 10 procent van de ondernemers met problematische schulden. Althans dat verklaart het Nibud dat donderdag een hulppakket introduceerde waarmee ze willen proberen de toename van het aantal zzp’ers met schulden te verminderen.nationaal instituut voor budgetvoorlichting
Om financiële problemen te voorkomen is het volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) uitermate belangrijk om een goede administratie bij te houden, waarbij een duidelijke scheiding wordt gemaakt tussen privé en zakelijke financiën.
Het Nibud ontwikkelde daarom samen met de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem-, en Flevoland en dienstverlener Qredits een instructiedocument, waarmee ondernemers een betere grip zouden kunnen krijgen op hun financiën en hun administratie.
Vorig jaar meldden 33% van de leden van de NVVK (voornamelijk kredietbanken) dat er een toename werd geconstateerd van aanvragen voor schuldhulpverlening aan zzp’ers. Dit baart het NIBUD ernstige zorgen.
Met het instructiedocument kunnen ondernemers beter inzicht en overzicht in hun administratie krijgen, waardoor ze dus meer grip op hun geldzaken kunnen krijgen.