Hoe kun je foto’s het mooiste uitprinten?

Wanneer je net terugkomt van vakantie, zijn er misschien wel bepaalde foto’s die je graag uitgeprint wilt hebben. Mooie pareltjes uit jouw digitale fotoalbum verdienen een plekje aan de muur bij jou thuis. Je kunt een bezoekje brengen aan de lokale foto-ontwikkelaar. Maar, je zou ook gewoon zelf de foto’s af kunnen drukken. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je in dit artikel!

Je moet een goede printer hebben

Er bestaan verschillende soorten printers. Laserprinters en inkjetprinters zijn de meest bekende soorten en deze worden ook het meest verkocht bij Refurbished Printer. Een laserprinter staat bekend als een snelle printer die erg veel kan printen. Een inkjetprinter wordt gekenmerkt door haarscherpe kleurenafdrukken. Wanneer je leuke foto’s uit wilt printen, is de keuze tussen deze twee printer soorten dus snel gemaakt.  

Is een speciale fotoprinter nodig? 

Binnen de categorie inkjetprinters heb je ook nog de keuze voor speciale fotoprinters. Deze fotoprinters hebben wel een veel hogere resolutie dan de standaard inkjetprinters. Hoe hoger de resolutie van de printer, hoe scherper en mooier de afdruk. Zo weet je dus zeker dat het resultaat mooi wordt. Sommige modellen hebben meer cartridges dan een standaard inkjetprinter. Dit kan oplopen tot maar liefst acht verschillende kleuren cartridges. 

Waar laat je de foto op afdrukken

Het aanschaffen van een fotoprinter met een erg hoge resolutie, betekent niet meteen dat het eindresultaat mooi wordt. De papiersoort en het formaat van de foto hebben namelijk ook een erg grote invloed op de uiteindelijke kwaliteit. Normaal papier absorbeert namelijk veel meer inkt en wordt snel nat. Je kunt het beste fotopapier gebruiken om de foto’s op af te laten drukken. Dit speciale papier is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je hebt mat, hoogglans, canvas en zijdeglans fotopapier. Kies dus voor het papier wat jij het mooiste vindt. Het fotopapier is voorzien van een speciale coating die het vocht uit de inkt absorbeert, hierdoor zie je het pigment uiteindelijk extra goed. Ook krijg je door deze coating aan het einde een mooi glanzend effect.