Hoe kun je als bedrijf duurzamer te werk gaan?

De Nederlandse overheid wil in 2039 40% minder CO2 uitstoot hebben dan in 1990. En in 2050 moet dit 95% minder zijn. Dit kan de overheid alleen niet zelf doen. Zij heeft daarbij hulp nodig ook van bedrijven. Maar hoe kun je als bedrijf duurzamer te werk gaan? Dat leggen wij je uit in dit artikel.

Simpele dingen

Een aantal simpele dingen die je als bedrijf kan inzetten om duurzamer te worden:

  • Gloeilampen vervangen door LED- of spaarlampen;
  • Stekkerdozen uitzetten aan het einde van de dag;
  • Apparaten vervangen door duurzamer varianten wanneer ze aan vervanging toe zijn;
  • Overweeg elektrisch rijden wanneer je veel kilometers maakt voor afspraken;
  • Stimuleer het gebruik van het OV, de fiets, flexibele werktijden of thuiswerken bij je medewerkers. Zo stoot je als bedrijf al iets minder CO2 uit.

Afval scheiden

Door het scheiden van afval kun je als bedrijf al duurzamer te werk gaan. Door het afval in containers te doen kan de gemeente het zelf makkelijker verwerken en dit scheelt ook weer in de uitstoot van CO2. Afval scheiden kun je als bedrijf gemakkelijk doen door prullenbakken of rolcontainers in Roosendaal te bestellen. In een rolcontainer kan heel veel afval passen. Hierdoor hoef je hem minder te laten legen en kunnen de vrachtwagens ook minder rijden en minder CO2 uitstoten.

Wek zelf je energie op

Je ziet ze bij bedrijven steeds vaker: zonnepanelen. Deze panelen zijn ideaal om als bedrijf op een duurzame manier energie op te wekken. Het is naast duurzaam ook financieel gezien een goede keuze doordat de overheid zelf ook zonnepanelen aanschaffen stimuleert. Wanneer je aan bepaalde eisen van de overheid voldoet kun je zelfs subsidie krijgen.