Hoe kun je gemakkelijk een zakelijke lening aanvragen?

Heb je als ondernemer plannen om te investeren, omdat zich een mooie buitenkans voordoet? Of heb je momenteel extra financiële input nodig, dan merk je al snel dat reguliere banken soms ruim de tijd nemen om jouw aanvraag te beoordelen. Er moet vaak eerst een afspraak gemaakt worden, waarna het lang kan duren alvorens er een beslissing is genomen en jij de zakelijke lening ter beschikking hebt. Ondernemers die snel geld ter beschikking nodig hebben, kunnen hierdoor achter de feiten aanlopen, wat de nodige frustratie met zich meebrengt. Is dit voor jou herkenbaar? Lees dan snel verder. Want snel ter zake komen bij het aangaan van een zakelijke lening kan soms cruciaal zijn voor je zakelijke plannen.

Hoe kun je sneller een zakelijke lening krijgen?

Iedere financiële instelling wil van de klant specifieke stukken kunnen inzien waaruit blijkt dat de ondernemer in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Dit aspect verloopt bij iedere financiële instelling nagenoeg hetzelfde. Het verschil echter tussen banken en overige financiële instellingen zit ‘m zowel in snelheid van toekennen van een lening, als ook het aanleveren van minder documentatie. Ondernemers die niet de luxe hebben om weken te wachten op hun geld kunnen daar sneller ter zake komen.

Snelle procedure zakelijke lening

Ben jij zo’n ondernemer die ineens een mooie kans ziet te investeren in uitbreiding van de zaak, een overname, of bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe apparatuur? Je wilt je kans kunnen pakken als deze zich voordoet. Hiervoor heb je snel een zakelijke lening nodig. In dat geval kun je een zakelijke lening aanvragen via een snelle procedure. Door de gevraagde documentatie per e-mail toe te zenden en het verlangde geldbedrag aan te geven, zal de financiële instelling je binnen 24 uur een voorstel zenden, eveneens per e-mail. Ga jij akkoord met het voorstel, waarin je de rente treft, de looptijd en de vorm van aflossing, dan staat het geld binnen 3 dagen op je rekening. Vele ondernemers gingen je niet alleen voor, maar konden hierdoor gelukkig direct acteren. Want ook om een financieel moeilijke periode te overbruggen kun je een lening aangaan. Staat het water je als ondernemer door een onverwachte situatie ineens tot aan je lippen, dan heb je baat bij een snel verstrekte lening.

Criteria voor zakelijke lening

Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening zul je moeten voldoen aan bepaalde vereisten. Denk hierbij aan de volgende criteria:

  • Je staat langer dan 1 jaar ingeschreven bij de KVK
  • Jouw omzet bedraagt tenminste 50.000 euro per jaar
  • Jij bent een zelfstandige, een maatschap, VOF of BV

Kun je deze 3 criteria met een ‘ja’ beantwoorden, dan houdt niets je tegen om een zakelijke lening aan te vragen. Financiële instellingen willen immers de zekerheid hebben dat klanten kunnen voldoen aan hun betalingsplicht en dat zij kunnen laten zien dat zij voldoende omzet weten te behalen. Is dit bij jou het geval? Vraag dan snel je zakelijke lening aan. Lees hierbij overigens altijd de financiële bijsluiter en besef je dat geld lenen geld kost.