Boekhoudprogramma Acumulus

Het boekhoudprogramma Acumulus is uitermate geschikt voor ZZP-ers en eenmanszaken. Het Acumulus pakket is samengesteld uit de wensen van ondernemers, en is daarom erg praktisch in gebruik.
Het programma is expliciet gericht op de ondernemer en niet op de boekhouder. Onderzoek wijst uit dat het pakket als zeer behulpzaam wordt ervaren. Zo gebruikt het programma geen boekhoudkundige termen en is het programma dermate kundig dat het je om een heleboel fiscale valkuilen heen leidt. De BTW-aangifte is hiermee dan ook eenvoudig geregeld. De ondernemer hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over de achterliggende regeltjes zoals:

  • Mag ik de inventaris, zoals de aanschaf van een bureau voor mijn (thuis)kantoor, aftrekken?

Antwoord: Dit kan! Echter kan dit niet ten laste van de winst, maar je hebt wel de mogelijkheid om de BTW terug te vragen.

Compatibiliteit

Acumulus kan gekoppeld worden aan een breed aantal bankrekeningen van zowel grote en minder grote banken. Tevens kan het systeem  facturen importeren uit webshops zoals Biedmeer, Virtuemart, Magento en Prestashop. Mocht de ondernemer de behoefte hebben om zelf een koppeling te bouwen, dan kan daarvoor gebruik gemaakt worden van Acumulus API (application programming interface). Een uitgebreide computercursus is hiervoor niet noodzakelijk, met de ingebouwde wizard kom je namelijk al een heel eind. Daarnaast beschikt Acumules over de mogelijkheid om zelf facturen, herinneringen en offertes als PDF of Word document te maken. Bovendien ontvangen facturen kunnen eenvoudig  worden opgeslagen tot een opslagruimte van 100 MB.