Bestaat gratis parkeren op de luchthaven nog wel?

Er zijn enkele voordelen op met de auto naar de luchthaven te reizen. Je gooit gewoon je koffers in de achterbak en je hoeft heen kou te leiden als je op de bus of de trein staat te wachten. Vertrekt je vlucht vroeg in de ochtend en woon je ver van het vliegveld? Dan is de auto vaak de enige optie. Naast de mogelijke files op de snelweg is er nog één groot nadeel: parkeren op het vliegveld kost bakken met geld, soms is het parkeren zelfs duurder dan het vliegen. Zijn er trucs om de parkeerkosten te vermijden? Is het mogelijk om gratis te parkeren? U vindt hier de antwoorden.

Gratis parkeerplaatsen op luchthavens

Gratis parkeren op het terrein van een luchthaven in België of Nederland is vaak lastig als je er niet werkt. Dat spreekt ook wel voorzich, gezien de parkeerinkomsten voor veel luchthavens een belangrijke inkomstenbron is. Er is in Duitsland één luchthaven met gratis parkeerplaatsen: Paderborn-Lippstadt Airport. Dit vliegveld ligt 2 uur en 15 minuten bij Arnhem vandaan, maar gezien de geringe aantal vluchten van Paderborn Airport is de kans klein dat je ooit gebruik zult maken van deze luchthaven.

Gratis parkeerplaatsen nabij luchthavens

Hoewel je dus zo goed als altijd moet betalen om je auto op de luchthaven te parkeren, kun je je auto natuurlijk wel gratis parkeren in de buurt van het vliegveld. Op loopafstand van sommige vliegvelden als Bremen Airport en de luchthaven van Keulen, liggen woonwijken en industrieterreinen waar je je auto gratis neer kunt zetten. Natuurlijk zijn er ook vliegvelden als het vliegveld bij Düsseldorf waar je goedkoop kunt parkeren vliegveld Dusseldorf
.

Alternatieven

Het is niet veilig om je auto in woonwijken neer te zetten, je auto kan het slachtoffer zijn van vernieling en vandalisme. Je zou bijvoorbeeld iemand kunnen vragen om je naar het vliegveld toe te brengen en eventueel met het openbaar vervoer naar huis reizen. Je kunt ook de nacht voor je vlucht naar de luchthaven reizen en overnacht in een ho(s)tel in de buurt.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet met het vliegtuig op vakantie te gaan, maar bijvoorbeeld een buscamper te huren!