Inzage administratie Staatsloterij

De rechter heeft besloten dat Stichting Loterijverlies beslag mag leggen op de administratie van de Staatsloterij. De stichting vertegenwoordigt 40.000 mensen die hun geld terug willen van loten die ze gekocht hebben. Dit omdat ze vinden dat ze misleid zijn door de Staatsloterij.
De Staatsloterij heeft namelijk niet in hun reclames bekend gemaakt dat de prijzen ook op loten die nog niet verkocht waren konden vallen. De periode wanneer de Staatsloterij haar klanten heeft misleidt was tussen 2000 en 2009. De klanten die vinden dat ze misleid zijn willen inzage in de administratie van de Staatsloterij om te kunnen zien wanneer ze meegespeeld hebben.
De reden dat Loterijverlies beslag wil leggen op de administratie is omdat de Staatsloterij nu niet meer de gegevens kan verwijderen.Veel klanten mochten niet meer achteraf inzien wanneer zij precies loten hadden gekocht, alleen als ze met hun legitimatie naar het kantoor gingen was er soms de mogelijkheid om de gegevens in te zien.
De komende dagen gaat de Stichting Loterijverlies de administratie van de Staatsloterij kopiëren. Maar als ze deze kopieën willen inzien dan moeten ze hier eerst weer toestemming voor aanvragen bij de rechter. De stichting gaat deze gegevens dan analyseren en hierna hopen zij dit te kunnen bespreken met de Staatsloterij.