6 tips om uw bedrijf duurzamer te maken

Dit zijn eenvoudige gebaren die elk van hen maakt die de planeet duurzamer maken. De maatschappij eist steeds vaker duurzame acties van bedrijven, en de zorg ligt niet alleen bij grote bedrijven. Aandacht besteden aan hun bedrijfsketen en het uitvoeren van kleine acties kan een groot verschil maken. Duurzaamheid wordt gestuurd door drie belangrijke pijlers: de sociale, de ecologische en de economische. Zie hieronder enkele tips om uw bedrijf duurzamer te maken:

1 – Het verbruik van wegwerpartikelen verminderen

Stimuleer uw medewerkers om wasbare mokken, flessen en gebruiksvoorwerpen te gebruiken in plaats van wegwerpartikelen, en om papier te hergebruiken.

2 – Rolcontainer bestellen: Beheer van afval

Om een duurzaam bedrijf te worden is het essentieel om een efficiënt en effectief afvalbeheer te creëren. Door het rolcontainer bestellen is het mogelijk om het afval op de juiste manier te scheiden en zo de beste bestemming voor elk item te geven. De organisatie zou zich moeten bezighouden met het scheiden van afval, het zoeken naar partnerschappen met lokale recyclingcoöperaties en het opzetten van campagnes om het gebruik van wegwerpartikelen te verminderen.

3 – Controleer de infrastructuur van het bedrijf

Houd het onderhoud van uw bedrijf up-to-date om lekken te voorkomen. Als u een airconditioningsysteem hebt, houdt u deuren en ramen altijd gesloten. Kies voor LED-lampen met aanwezigheidssensoren voor omgevingen die geen grote stroom mensen hebben (badkamer, magazijn, keuken). Profiteer van het zonlicht om de omgeving te verlichten en gebruik minder kunstlicht.

4 – Kies de juiste leveranciers

Zoek altijd naar leveranciers die kwaliteitsnormen en garanties hebben voor respect voor het milieu en de rechten van hun werknemers. Zoek naar certificeringen die erkend zijn door gerenommeerde entiteiten.

5 – Stimuleer het gebruik van alternatief vervoer

Stimuleer uw medewerkers om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets of maak een rittenprogramma, zodat mensen die in de buurt wonen en een vergelijkbare agenda hebben, samen naar hun werk kunnen gaan.

6 – Betrek het team erbij

Om duurzame acties binnen het bedrijf te implementeren, moet het team zich actief betrokken voelen bij de implementatie. Dit is een unieke kans om de relatie tussen allen te verbeteren en de opleiding en de betrokkenheid van de werknemers te bevorderen. Door een bedrijf te verduurzamen zijn de voordelen voor de organisatie, het milieu en de maatschappij onmeetbaar.

Het is erg belangrijk om binnen het bedrijf, met het team, een bedrijfsmentaliteit te ontwikkelen die gericht is op sociale en ecologische ontwikkelingen. Bovendien maakt het de instandhouding van natuurlijke hulpbronnen mogelijk en zorgt het voor een goede levenskwaliteit voor toekomstige generaties.