Investeren in cryptocurrencies? Dit zijn je opties!

Investeren is anno 2022 populairder dan ooit. Dit komt met name doordat we nagenoeg geen rente krijgen op de spaarrekening. Mensen willen toch iets met het geld doen en investeren is dan al snel een goede optie. Een van de manieren om te investeren is het investeren cryptocurrencies. Benieuwd naar de verschillende opties als het gaat om beleggen in cryptocurrencies? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je namelijk meer over de verschillende opties.

Crypto’s kopen

De bekendste manier om te beleggen in cryptocurrencies is simpelweg door te kiezen voor crypto kopen. Je koopt de crypto’s in de verwachting dat deze met de loop van tijd meer geld waard zullen worden. Dit doe je via een broker. Je kunt geld op het account van je broker zetten en deze reguliere valuta’s omzetten in cryptocurrencies. Als de waarde van de cryptocurrencies met de tijd in waarde fluctueert, dan krijg je een andere hoeveelheid reguliere valuta’s terug als je dezelfde cryptocurrencies via je broker weer verkoopt. Het is hierin belangrijk om te onthouden dat alleen de hoeveelheid reguliere valuta’s die je terugkrijgt verandert. Je koopt bijvoorbeeld 3 Cardano. Dit zal altijd 3 Cardano blijven. Het is afhankelijk van de wisselkoers van Cardano naar de Euro hoeveel euro’s je hier weer voor terug krijgt als je de Cardano verkoopt.

Cryptocurrencies staken

Binnen de wereld van cryptocurrencies draait alles om de blockchain technologie. De technologie achter de blockchain bepaalt de manier waarop transacties gevalideerd worden. Er zijn hierin twee hoofdtypen te onderscheiden. Dit zijn Proof of Stake en Proof of Work. Hoe deze methoden precies werken, dat gaan we je in deze blog niet uitleggen want dat is veel te ingewikkeld. Wel willen we je meegeven dat je cryptocurrencies op Proof of Stake blockchains vaak zelf kunt staken. In principe stel jij dan je eigen cryptocurrencies beschikbaar om transacties op de blockchain te valideren. Hier krijg je een vast percentage aan betaling voor. Deze wordt vaak per dag, week of maand uitbetaald. Zo creëer je dus in feite een passief inkomen op je eigen cryptocurrencies. We raden iedereen die Proof of Stake coins in bezit heeft dan ook aan om dit te doen. De jaarlijkse vergoedingspercentages zijn vaak erg hoog en het risico vrij laag!