Inschakelen van een incassobureau

Heeft u uw uiterste best gedaan en duidelijke afspraken gemaakt met een debiteur, maar nog steeds uw geld niet ontvangen? Het kan ook zo zijn dat er facturen worden betwist om maar niet te hoeven betalen. Op deze momenten is het verstandig om een incassobureau in te schakelen. In dit artikel wordt verteld hoe alles vervolgens in zijn werk gaat.

Effectieve incasso

Op het moment dat u dus niet het gevoel heeft dat u zelf het geld kan verkrijgen van de debiteur kan een incassobureau worden ingeschakeld. Een incassobureau is in staat om een factuurbetwisting ongedaan te maken en de wanbetaler te overtuigen om zo snel mogelijk te betalen. Dit wordt gedaan door de wanbetaler gepast onder druk te zetten en tevens wordt gebruik gemaakt van krachtige argumenten.

Gerechtelijke procedure

Bij het uitkiezen van een incassobureau ga dan ook na of deze sterk is in rechtelijke procedures. Dit wil niet zeggen dat deze altijd uitgevoerd moet worden, maar mocht het zover komen, dan is een partij die ook hierin gespecialiseerd is het beste. Wanneer het dan dus echt noodzakelijk is om een gerechtelijke procedure aan te gaan, kan er een dwinginde sommatie, dagvaardiging of in het slechtste geval een faillissementsaanvraag of dreiging daarvan worden verstuurd. Deze zaken vergroten de kans op een snelle betaling. Uiteraard dient hierbij wel de kosten en baten verhouding in de gaten gehouden worden. Het zou zonde zijn dat je meer kosten hebt gemaakt dan dat je geld terug gaat krijgen.

Hoe wordt het incassobureau betaald?

Op het moment dat besloten is dat een incassobureau wordt ingeschakeld, moet er worden afgesproken hoe dit bureau betaald gaat worden. Werken zij volgens no cure no pay principe of moet er altijd betaald worden zonder garantie op succes. Het is bij dit soort zaken altijd verstandig op zoek te gaan naar een organisatie die volgens het no cure no pay principe werkt. Mocht het dan onverhoopt niet lukken dan zal het u ook geen geld kosten.

Geen dubbele kosten maken

Wanneer je een incassobureau wilt inschakelen bekijk dan eerst eens goed hoeveel u nog tegoed krijgt. Op het moment dat het bedrag hoger dan 25.000 euro ligt zal er alsnog een advocaat nodig zijn. Kijk dus goed naar de hoogte van het bedrag of schakel een organisatie in die zowel een advocaat in huis heeft en tevens een incassobureau is.