Hiervoor kan je terecht bij een arbeidsrecht advocaat

Een arbeidsrecht advocaat kun je inschakelen indien je je vaststellingsovereenkomst wil laten beoordelen. Los van dit kun je ook ervoor kiezen om gebruik te maken van de diensten van een arbeidsrecht advocaat indien je verwikkeld bent in een oneerlijke ontslagprocedure. Dit artikel laat zijn licht schijnen op wie een arbeidsrecht advocaat is en wat die voor jou kan betekenen en hoe de kosten zich verhouden. 

Wie is een arbeidsrecht advocaat?

Zoals al aan de naam herleid kan worden is een arbeidsrecht advocaat iemand die gespecialiseerd is in het Arbeidsrecht. Zo een advocaat kan je op een deskundige manier bijstaan in een ontslagprocedure. Verder kun je er ook terecht voor arbeidsrechtelijke vraagstukken. Enkele van deze vraagstukken zijn onder andere bedrijfsongevallen of beroepsziekten, concurrentie- en relatiebedingen of je arbeidsovereenkomst aan een nadere toetsing bloot te leggen. Goed om te weten is dat indien je aanklopt bij een arbeidsrecht advocaat uitsluitend jouw belangen behartigd wordt. Daarbij zijn er verschillende belangen die er spelen. Zo kun je erop staan dat je in dienst wil blijven of dat je ontslagvoorwaarden beter geformuleerd moeten worden. Indien je werkgever je nog salaris verschuldigd is en die niet wil uitkeren dan kan een arbeidsrecht advocaat je ook helpen.

Wat zijn de kosten?

Advocaten werken doorgaans op basis van een uurtarief. Het uurtarief kan per advocaat van elkaar verschillen. In de regel geldt dat het uurtarief van een advocaat in grote mate afhangt  van hoe complex de zaak in elkaar zit. Daarnaast speelt ook de ervaring van een advocaat een rol bij het vaststellen van een uurtarief. Iets anders dat ook een rol kan spelen bij het vaststellen van het uurtarief is het aantal uren dat aan een zaak moet worden besteedt. Het is gewoon een gegeven dat elke zaak op zich verschilt. Indien je met een advocaat een uurtarief hebt afgesproken kun je dan ook navragen hoeveel uren hij of zij nodig heeft om je zaak integraal te behandelen. Op die manier kun je een indicatie hebben hoeveel je zult moeten afstaan. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.  

Zoeken naar een geschikte advocaat

Nadat het duidelijk is dat je het best hulp kan inroepen van een arbeidsrecht advocaat, is het nu de kunst om op zoek te gaan naar een geschikte. Je kunt zelfstandig op zoek gaan naar advocaat of je kunt je hierbij ook laten begeleiden en assisteren. Er zijn verschillende instellingen die je kosteloos begeleiden om een geschikte advocaat te kunnen inlijven. Doorgaans dien je eerst je geval voor te leggen. Indien dit eenmaal gedaan is wordt er op zoek gegaan naar een advocaat die je het best kunt helpen. Op die manier worden je belangen ook beter behartigd en heb je ook een tevreden gevoel. Heb je het gevoel dat je op een oneerlijke manier ontslagen ben of als je arbeidsovereenkomst juridisch niet klopt? Dan is het hoog tijd om op zoek te gaan naar een arbeidsrecht advocaat. Maak vandaag nog werk ervan en laat je belangen behartigen. Naast een arbeidsrecht advocaat heb je ook een ondernemingsrecht advocaat.