Tips om je huis nog meer waard te laten worden

Een geliefd gespreksonderwerp tijdens borrels en verjaardagen is: je koophuis en dan met name de waarde daarvan. Voor veruit de meeste huizenbezitters geldt dat ze een hypotheek af hebben moeten sluiten om het huis te kunnen kopen. Je betaalt maandelijks rente en aflossing aan je hypotheekverstrekker. Na 30 jaar is de woning echt van jou. Vaak blijven we niet 30 jaar in hetzelfde huis wonen. Als je een ander huis wilt kopen, helpt een hoge overwaarde op je huidige huis enorm mee wat betreft je financiële mogelijkheden. Hieronder vind je een aantal tips om de waarde van je huis te vergroten.

Uitbouw woning door de Aanbouw Expert

Je kunt de waarde van je woning verhogen door te investeren in meer woonruimte. Een uitbouw is een goede investering. Je profiteert direct na oplevering van de extra ruimte. Daarnaast stijgt de waarde van je woning meteen. Zeker na verloop van tijd helpt een aanbouw in een snellere stijging van de woningwaarde. Je kunt er ook voor kiezen om een aanbouw over twee of zelfs drie woonlagen te laten realiseren. Met een dergelijke aanbouw creëer je naast extra ruimte in de woonkamer of een grotere keuken ook mogelijkheden voor een extra slaapkamer, studeerkamer of thuiswerkplek. Met een uitbouw van jouw woning door de Aanbouw Expert ben je verzekerd van een mooie stijging van de waarde van je woning.

Isoleer het huis

Als je jouw huis wilt verkopen, moet je een energielabel voor je huis laten maken. Hiermee toon je aan hoe energiezuinig of niet zuinig het huis is. Als je huis niet goed geïsoleerd is, resulteert dit in een laag energielabel. Een laag energielabel heeft een negatieve invloed op de woningwaarde. Als je de spouwmuren, het dak en de vloer laat isoleren, gaat je energielabel omhoog en wordt je huis meer waard.

Plaats zonnepanelen op het dak

Zelf energie opwekken is een goede manier om enerzijds je energieverbruik te verminderen en anderzijds je energierekening te verlagen. Zelf energie opwekken doe je met zonnepanelen op het dak. Als je zonnepanelen op het dak laat monteren, heeft dit een positief effect op je energielabel en daarmee op de waarde van je woning. En natuurlijk weet een potentiële koper dat de energierekening laag zal zijn. Dit zorgt ook voor een mooie stijging van de woningwaarde.