Wat moet je allemaal meenemen naar een camping?

Ga je voor het eerst naar een camping? Dan zijn er een aantal dingen die je mee moet nemen voor jouw weekendje weg of vakantie. Het maakt niet uit of het een camping in Nederland of het buitenland is, deze voorwerpen zijn eigenlijk altijd wel handig om mee te nemen.

Standaard campingfaciliteiten

Veruit de meeste campings in Nederland zijn wel van veel gemakken voorzien. Zo hebben de meeste campings een receptie, hygiënische toiletten en douches, faciliteiten om af te wassen en spullen schoon te maken. Zo is een  camping in Beerta bijvoorbeeld een goede plek om met een tent, caravan of camper te overnachten als je graag in Groningen wilt kamperen. Daarnaast hebben grotere campings vaak een spelletjesruimte waar kinderen naar hartelust kunnen spelen. Toch zijn er ook een aantal dingen die gewoon erg prettig zijn om zelf bij je te hebben als je naar een camping gaat.

Inpakken en kamperen, wat neem je mee voor de camping?

Ga je in een tent kamperen, dan is deze uiteraard wel redelijk essentieel om in te pakken. Ga je met een caravan of camper, dan een voortent of bijzettent en luifel slim om mee te nemen. Een paar gasflessen mogen ook niet ontbreken, zodat je zelf kunt koken. Ook paar reservelampen en zaklampen zijn handig om mee te nemen. Vergeet ook je reservesleutel van de auto en eventueel caravan of camper niet! Andere items zijn: dekbedden, grondzeil, een gronddeken, tentstokken/frame en tentharingen, een kleine tafel en stoelen, een jerrycan en eventueel fietsen. Ook een pomp voor luchtbedden en reservespanners/scheerlijnen zijn praktisch om mee te nemen.

Kookapparatuur om niet te vergeten

Andere handige basisdingen om mee te nemen zijn een afwasbak, een afwasborstel, bestek en borden, bekers en glazen, een blik- en flesopener, een koffiezetapparaat, waterkoker en maatbeker. Daarnaast zijn vaatdoeken, handdoeken en theedoeken slim om mee te nemen en een spatel en kooktoestel om te koken. Ook pannen, aanstekers, een vergiet, vuilniszakken en een paar plastic zakken en snijplanken zijn handig om mee te nemen. Tot slot is een klein voorraadje koffie en thee ook niet overbodig, zodat je altijd zelf een kopje koffie of thee klaar kunt maken. 

Wanneer je deze items meeneemt, heb je in ieder geval het grootste deel van de belangrijkste benodigdheden al bij je en ga je goed voorbereid op vakantie!