Waarom moet je nu juist gaan wonen in Drenthe?

Al enige tijd op zoek naar een huis? Maar het wil nog niet helemaal lukken in de drukke randstad (of elke andere drukke plek natuurlijk)? Geen zin om flink te overbieden op gewone rijtjeshuizen? Denk dan eens aan Drenthe, met zijn mooie wandelpaden en fietsroutes. De plek van Bartje en van Hunebedden. Maar ook van rust en kalmte.

Waarom wonen in Drenthe?

Drenthe, wat is dat ook alweer? Lag dat niet ergens in de buurt van Duitsland? Had je niet een of andere achterneef die in Drenthe woonde? Dat is hoe bij veel mensen de provincie Drenthe bekend staat. Maar het is veel meer dan dat! Drenthe is de ideale provincie voor als je klaar bent met de drukte en de vervuiling van de stad. Het is er rustig en gemoedelijk. Drenthe is daarnaast ook nog eens de wandel- en fietsprovincie bij uitstek. Daarnaast is Drenthe meer dan alleen ergens een boerderij en weilanden. In Drenthe heb je meerdere steden met elk een uniek karakter. Denk aan Assen, Meppel, Emmen en Hoogeveen. Maar je hebt ook de mooie oude dorpjes met boerderijen van enkele honderden jaren oud staan waar de historie bijna nog te proeven is.

Voordelen van wonen in Drenthe

  • Ruimte, waar je om je heen kijkt je hebt ruimte je kan overal in Drenthe binnen 10 minuten in een bos zijn
  • Aardige mensen, in Drenthe hebben mensen niet zo veel haast daardoor is de gemiddelde drenth rustiger dan de gemiddelde randstedeling
  • Rust, in Drenthe wonen er gemiddeld minder mensen per vierkante meter dan in de meeste andere provincies waardoor het rustig is.

Woning aanbod in Drenthe

Het woningaanbod in Drenthe is enorm en daarnaast nog eens goedkoper dan het landelijk gemiddelde. In Drenthe zijn er vele verschillende soorten huizen die worden aangeboden van schattige oude boerderijen tot aan hypermoderne bungalows gemaakt van glas. In steden maar ook ergens achter op de heide. Voor ieder wat wils dus. In Drenthe is van alles te vinden op de woningsites, helaas voor de liefhebber is er geen hunebed te koop.

Ik wil verhuizen naar Drenthe, wat nu?  

Je hebt de knoop doorgehakt en je wilt naar Drenthe verhuizen maar hoe nu verder? Stel je hebt een leuk huis gevonden in Drenthe in bijvoorbeeld Hoogeveen. Dan moet je net zoals normaal eerst een hypotheek in Hoogeveen vinden. Als dit geregeld is dan kan je kijken naar wat je gaat doen met het huis, ga je eerst verbouwen? Of is de woning nu al af en kan je er gewoon meteen in trekken? Zodra je dit weet en je eindelijk ingetrokken bent staat er nog maar één ding voor de boeg en dat is genieten!

Kleine cursus Drents 

Goedemorgen – Moi

Goedemiddag – Moi

Goedenavond – Moi

Ik heb het heel erg naar mijn zin – Wij verveelt oes niet

Mier – Mieghummel 

Tasje – Puut

Zak in of op een kledingstuk – buutse

Hoe om te gaan met je nieuwe buren?

In Drenthe is de mentaliteit al decennialang hetzelfde, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Daarnaast is de Drent over het algemeen een persoon die eerst de kat uit de boom kijkt. Maar als ze je eenmaal wat beter kennen, dan komen ze los. In Drenthe is er zoiets wat in het noorden/oosten des lands Noaberschap wordt genoemd. Dit wil zeggen dat de buren voor elkaar klaar staan om elkaar te helpen, dit zijn vaak niet alleen de directe buren maar vaak de circa 10 omwonenden. Je hoeft niet te verwachten dat ze jou de deur uit de plinten lopen. Maar dit wil wel zeggen dat als je ze nodig hebt ze voor je klaar staan. Mits je dit ook voor hen doet natuurlijk.

Droomhuis in Drenthe

Nu je de voordelen weet van het wonen in Drenthe zoals bijvoorbeeld de rust, ruimte, de prijs en de inwoners. Gaat er hopelijk voordat je een volgend huis koopt, Drenthe door je hoofd als idee. Misschien staat je droomhuis dan net in de verkoop. Succes met de aankoop van je volgende woning.