Waar moet je op letten bij het inschakelen van een incassobureau?

Om een incassobureau in te schakelen zijn er verschillende websites, zoals www.incassoadvocaten.nl/ en vele andere, die gebruikt kunnen worden. Ben jij benieuwd wat deze bureaus voor je kunnen beteken en waar je bij op moet letten? Lees dan verder. 

Wat kan een incassobureau voor je betekenen?

Een incassobureau wordt regelmatig gebruikt door organisaties of ZZP’ers als ze last hebben van een klant die nog niet betaald heeft voor een goed of dienst. Het bureau zorgt er dan aan de hand van hun expertise, ervaring en gerechtelijke middelen voor dat deze betaling alsnog plaatsvindt. Er zijn echter wel veel verschillende soorten bureaus en ook verschillende manieren van betaling. Dit kan erg veel invloed hebben op de keuze voor een incassobureau. Klik hier, lees verder of zoek je eigen informatiebronnen op om meer informatie te vinden over deze onderwerpen. 

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een incassobureau?

Bij het inschakelen van een incassobureau moet er rekening gehouden met de verschillende soorten incassobureaus. Zo zijn er ouderwetse, moderne, persoonlijke en onpersoonlijke bureaus. Op basis van je eigen behoefte zou je dus kunnen kiezen voor welk soort bureau je zelf het best vindt. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de kosten verrekening van de bureaus. Ouderwetse bureaus kiezen er namelijk vaker voor om de kosten te verrekenen naar de klant zelf. Hierdoor moeten ze geld betalen om hun geld terug te krijgen. De andere manier is echter dat de kosten van het bureau betaalt moeten worden door de partij die het geld moet betalen. Zo heeft de klant van het bureau geen kosten, maar is de uitkomst wel hetzelfde. Op deze manier is alleen de partij die nog geld moet betalen de dupe. 

Wat zou je kunnen doen voordat je een incassobureau inschakelt?

Het inschakelen van een incassobureau is niet gelijk nodig nadat een klant nog niet voldaan heeft aan een betaling. Het zou bijvoorbeeld verstandig zijn als je eerst contact zoek met de klant zelf. Op deze manier zou je de klant kunnen herinneren aan de betaling. Ook zou je op deze manier tot een onderlinge oplossing kunnen komen. Op deze manier zal de betaling alsnog plaatsvinden, zonder dat er een incassobureau aan te pas is gekomen. Wanneer dit echter niet werkt kan het wel verstandig zijn dit te doen. Zij zullen er dan waarschijnlijk voor zorgen dat het geld ontvangen wordt op de best mogelijke manier. Dit kan weer fijn zijn als het om een belangrijke klant gaat of er andere redenen zijn dat een relatiebreuk slecht zou zijn.