Tips voor de (toekomstige) remote ondernemer lees je hier

Ben jij een ondernemer en werk jij vooral digitaal? Of sta je enthousiast in de startblokken om te beginnen met remote werken? Dan zijn er diverse zaken waar je op moet letten tijdens het ondernemen. Zeker wanneer je net bent begonnen of op het punt staat als digitale ondernemer te gaan leven kunnen veel dingen nog nieuw en onbekend zijn. Gelukkig ben je vandaag op het juiste webadres. In dit artikel hebben we een aantal handige tips die je kunt toepassen tijdens het runnen van je bedrijf op afstand.

Goed werkende digitale snufjes

Aangezien het feit je vooral je werkzaamheden online uitvoert, is het van groot belang dat je voorzien bent van goed werkende apparaten die het jou mogelijk maken digitaal te werken. Denk aan een laptop met een sterk intern geheugen en processor om urenlang intensief werk te verrichten. Maar denk ook aan een headset om telefonisch contact te hebben met partners, klanten of collega’s. Een extra monitor die je kunt aansluiten aan je laptop is ook erg handig als je met veel zaken tegelijkertijd bezig wilt gaan. Maar ook het hebben van een printer met een scanner en een mobiele pinautomaat kunnen goed van pas komen om pintransacties te doen.

Netwerken

Een van de belangrijkste dingen die je altijd moet blijven doen is netwerken. Het is een hele mooie manier om klanten te werven, samenwerkingen op te zetten of om op andere creatieve ideeën te komen. Stel je hebt ervoor gekozen om digitaal te ondernemen, vanuit misschien een ander land, maar je werkveld is honderden tot zelfs duizenden kilometers verderop, is het lastig om naar netwerk evenementen te gaan. Laat de groei van je bedrijf dus hierdoor niet weerhouden. Je kunt gelukkig aan veel onlinecongressen deelnemen om nieuwe leads, partners te werven.

Website of webshop? Zorg dat alles goed op orde is

Wat je ook aanbiedt, een dienst of product, het is van essentieel belang een website of een webshop in bezit te hebben waar de bezoeker op kan komen. Zorg er dus altijd voor dat de volgende zaken goed op orde zijn: zijn jouw kernwaarden duidelijk voor de klant? Bied je meerdere betaalmogelijkheden aan op je website of webshop? Het kan zijn dat klanten het prettig vinden om te betalen in termijnen. En ben je in staat zorgvuldig je dienst of product uit te besteden vanuit een andere locatie?