Is het slim om te beleggen in oude munten?

Tegenwoordig kost het geld om geld te sparen op je rekening. Hierdoor wordt het steeds lastiger om je geld meer te laten worden. Gelukkig kan je altijd nog gouden munten kopen bij goudzaken

Waarom gouden munten kopen bij goudzaken?

In veel landen is het heel normaal om gouden munten als cadeau te geven op een bruiloft, verjaardag of geboorte. Dit komt omdat gouden munten na verloop van tijd heel veel waard kunnen zijn. Zo kan je ze inkopen op een laag moment, geven als cadeau, en wanneer de ontvanger de munt wilt inruilen voor geld, kunnen ze dit op een goed moment doen. 

Gouden munten kopen bij goudzaken voor hobby

Niet iedereen koopt gouden munten voor een eventuele belegging. Veel mensen kopen ook gouden munten omdat het een hobby is. Zo zijn er veel verschillende bijzondere munten. Deze zijn zowel leuk om te sparen maar kunnen op een gegeven moment ook veel waard worden. Zeker als je een limited edition munt hebt van jaren geleden. Je kan dus gemakkelijk investeren in zilveren munten of in gouden munten, terwijl je het helemaal niet doorhad. Dit maakt het sparen van gouden en zilveren munten als hobby nog leuker. 

Hoe kan je investeren in zilveren munten?

Over het algemeen is zilver minder waard dan goud maar dit hoeft niet te beteken dat je er dan niet in kan investeren. Zo zijn er speciale zilveren en gouden munten, die zijn gemaakt om in te investeren. Dit houdt vaak in dat deze munten niks anders bevatten dan goud of zilver en hierdoor veel meer waard worden. 

Zeker met de rente die je tegenwoordig krijgt, kan je beter investeren in zilveren munten dan je geld op een rekening te zetten. Je kan zelf kiezen wanneer je de munten weer gaat verkopen. 

Is investeren in zilveren munten het geld waard?

Omdat er zilver staat denken mensen vaak al snel dat dit geen goed idee is. Echter, niks is minder waar. Zowel gouden als zilveren munten, kunnen beiden veel waard zijn. Hoeveel winst je uiteindelijk maakt heeft allemaal te maken met wanneer je de munten koopt en wanneer je ze weer gaat verkopen. Munten worden ook veel gekocht om juist door te geven als cadeau. Hierdoor kunnen ze jarenlang binnen een familie blijven voordat ze verkocht worden voor geld. Het kan dus zijn dat je zelf geen winst maakt, maar degene die ze heeft gekregen wel.