Hoe krijg je als beginnende dj je eerste boeking?

Het is als eerste natuurlijk belangrijk dat jij dj materiaal huurt bij PSound of koopt van kwaliteit. Zo kan jij goed te werk gaan en lever jij een ultieme belevenis en kwaliteit. Als dj zijnde bepaal je een groot deel van de sfeer. Is de muziek niet leuk? Dan vertrekken vaak al een hoop mensen. Hier moet je daarom ook op inspelen. In het begin is het nog lastig om je eerste boeking te krijgen. Dit is omdat je weinig of geen naamsbekendheid hebt. Hoe gaaf is het dan als je jouw eerste boeking hebt. Dit wil je dan natuurlijk ook goed doen. Lees verder voor dé tips, zodat jij voorbereid naar jouw boeking gaat!

Zorg ervoor dat je al veel setjes hebt opgenomen

Voordat iemand jou boekt, wilt hij natuurlijk weten wat jouw kwaliteiten zijn. Dit is volkomen logisch en daarom is het belangrijk dat je al wat setjes hebt klaarliggen die je kan laten horen. Laar vooral de setjes horen waar jij het meest trots op bent. Het laten horen van jouw kwaliteiten is een goede manier om een boeking binnen te krijgen. Wees altijd origineel en up to date van alle populaire liedjes en mixen. 

Laat jezelf zien op sociale media

Social media is helemaal van nu. Jij moet meegaan met de trends en ontwikkeling van de tijd. Het is daarom belangrijk dat jij jezelf laat zien op social media. Promoot jouw kanaal en deel jouw sets. Je kan als beginnende dj jezelf vooral promoten via Facebook, Tiktok en Soundcloud. Souncloud kan ideaal gebruik worden om jouw mixtapes op te uploaden.

Bouw een netwerk op 

Naast dat je een een sociale media pagina aanmaakt en promoot is het ook belangrijk dat jij een netwerk opbouwt. Leer mensen kennen in de muziekwereld. Wellicht kan je samen wat vets maken. Zorg er dus voor dat je contacten legt met andere dj’s, producers en organisatoren. Je komt niet van zelf aan een boeking. 

Organiseer zelf een feest

Door jezelf te laten zien, is het ideaal om eerst zelf een feest te organiseren waar jij dan gaat draaien. Dit kan je dan ook weer delen op sociale media en zo kan je ook weer aan meer bereik komen. Op die feesten kan je ook een van je mede dj’s uitnodigen en zo verbreed je ook weer jouw netwerk.