Handige tips om snel en voordelig je boot te verkopen

Heb je een boot waar je eigenlijk niet zoveel meer mee doet? Of ben je van plan om een andere boot te gaan kopen? Dan wil je het vaartuig dat je nu hebt natuurlijk snel en tegen een mooie prijs verkopen. Maar hoe doe je dat op een slimme manier? Gebruik onze tips van bootexperts om jouw boot snel en voor een mooi bedrag te kunnen verkopen!

Schakel een ervaren jachtmakelaar in

Net als bij de verkoop of aankoop van een woning kun je, als je je boot slim wilt verkopen, gebruikmaken van de diensten van een jachtmakelaar, zoals www.jachtmakelaardijkappers.nl. Een jachtmakelaar weet precies hoe jouw boot gunstig in de markt gezet kan worden, zodat je jacht, schip of zeilboot snel verkocht wordt voor een goede prijs. De makelaar zorgt voor goede foto’s, geeft adviezen over hoe je je boot zo goed mogelijk kunt presenteren en helpt je bij de prijsonderhandeling. Neem eens een kijkje op www.jachtmakelaardijkappers.nl om te kijken wat en professionele jachtmakelaar allemaal voor jou kan betekenen

Goed onderhoud bij verkoop

Naast het inschakelen van een bootmakelaar via www.jachtmakelaardijkappers.nl, kun je je boot sneller verkopen als je zorgt dat je boot goed onderhouden is bij verkoop. Maak een lijst met klusjes die moeten gebeuren en werk die af, voordat je je boot te koop zet. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van kapotte lampen en onderdelen, het schilderen van lelijke plekken en het repareren van elektra. Mocht er iets defect zijn en kun je dat niet herstellen? Maak dan een lijstje met defecten en zet die bij verkoop eerlijk in de advertentie. Je zult zien dat potentiële kopers sneller toehappen!

Presenteer je boot op een aantrekkelijke manier

Of je nu wel of geen jachtmakelaar inschakelt: zorg ervoor dat je jouw te verkopen boot op een aantrekkelijke manier presenteert. Poets je boot op, maak de zeilen goed schoon, ruim rommel en klop de kussens uit. Maak vervolgens mooie foto’s die een goed beeld van je boot geven.

Time de verkoop goed

Door je boot op de juiste momenten te koop te zetten, kun je jouw vaartuig sneller verkopen. In de praktijk blijken er twee momenten te zijn om sneller je boot te slijten. Net voor het hoogseizoen is een goed moment, evenals net ná het hoogseizoen.